Hlavní obsah

Kladenští Rytíři v Brně bojovali, ale čtvrtý gól je zlomil

BRNO

Jen šest minut se strachovali fanoušci hokejové Komety o triumf svého mužstva v úvodním utkání předkola extraligového play off. Kladno sice dokázalo snížit na začátku poslední třetiny z 0:3 na jednobrankový rozdíl, avšak dva slepené góly domácích znovu přivedly k euforii do posledního místa napěchovanou brněnskou halu.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Z třetího gólu proti Kladnu se radují Roman Erat (vlevo) a Róbert Petrovický

Článek

„Když jsme místo 3:0 najednou vedli jen 3:2, proběhly mně hlavou různé myšlenky. Několik takto dobře rozehraných utkání jsme totiž v základní části soutěže dokázali ztratit. Vysvobodil nás ale Kováčikův čtvrtý gól a pak se ještě parádně trefil i Holec," oddechl si brněnský asistent Lubomír Oslizlo, jehož tým ve středu nastoupil k extraligovému zápasu play off po dlouhých pětadvaceti letech.

Také útočník Komety Tomáš Divíšek, který spoluhráčům asistoval u tří gólů, označil čtvrtou trefu svého mužstva za klíčovou. „Předcházely jí z naší strany hluché momenty. To, že jsme tak parádně zvládli úvodní dvacetiminutovku, nám přišlo nakonec nesmírně vhod," liboval si Divíšek, který byl unesen výtečnou atmosférou v brněnské Kajot Aréně. „Je vidět, jak si naši příznivci vyřazovací duely užívají. Nechceme je zklamat ani ve čtvrtek, vedení 1:0 na zápasy ještě totiž vůbec nic neznamená," nepodléhal po prvním utkání série přehnanému optimismu.

Autor obou kladenských gólů Jaroslav Kalla smutnil, že krátce po snížení na 2:3 zahodil další vyloženou šanci. „Špatně jsem ji vyřešil, střela mi moc nesedla. Mrzí to, ale měli jsme vyvinout v těch chvílích větší tlak. Ve druhém zápase to bude chtít vstřelit vedoucí gól," přál si.

Kladenský asistent Petr Tatíček uznal, že Brňané zvítězili zaslouženě. „První třetinu jsme odehráli katastrofálně, to se už nesmí opakovat. Projevilo se, že řada našich hokejistů nastoupila k utkání play off vůbec poprvé v kariéře. Zaplatili jsme tudíž nováčkovskou daň. Musíme si vzít z tohoto duelu ponaučení," plánoval .

Reklama

Související témata: