Hlavní obsah

Hokejisté Sparty opustili Prahu, na play-off zbrojí ve Vrchlabí i na saních

Praha

V neděli porážka v derby, poté dva dny volna, ve středu opět spolu a odjezd do Vrchlabí. Tam se nyní připravují hokejisté Sparty, tam zbrojí na cestu za titulem jeden z největších favoritů na mistrovský pohár. „Jedeme do Vrchlabí na zimák, tam se budeme připravovat, abychom nebyli čtrnáct dní zavření v Praze, proto jsme takto rozbili první týden,“ vysvětlil změnu trenér Josef Jandač pro televizi RedsTV.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kapitán Sparty Michal Broš převzal Prezidentský pohár pro vítěze základní části extraligy.

Článek

„Pauza je dvanáctidenní, kdybychom trénovali pouze v Praze, asi by to nebylo dobré. Jsme tu vlastně od začátku května, je to takové moc fádní. Proto jsme se rozhodli, že zajedeme na necelé tři dny do Špindlerova Mlýna," řekl pro klubové stránky asistent Richard Žemlička.

Sparťané vyhráli suverénně základní část, inkasovali nejméně gólů, jako třetí tým jich nejvíce dali. Tomáš Pöpperle ovládl brankářské statistiky, Petr Ton skončil třetí v bodování, stejnou příčku obsadil i mezi střelci, Michal Sersen byl čtvrtým nejproduktivnějším obráncem. I s těmito čísly vyrazí Sparta do čtvrtfinále. První zápas sehraje majitel Prezidentského poháru v sobotu 10. března. Kdo ale do holešovické haly přijede, se zatím neví. Soupeře určí až předkolo.

Hráči pod trenérem Josefem Jandačem vstoupí do vyřazovacích bojů téměř po dvou týdnech tréninku. „V sobotu mají kluci volno a od neděle se budeme připravovat na Spartě až do vypuknutí," dodal hlavní kouč.

Přijít na jiné myšlenky, zbavit se stresu, doléčit zranění a vkročit do nejdůležitější části sezóny. Play-off a cesta, kde ještě deset mužstev sní o titulu.

„Trochu si oddechneme v hezkém prostředí, zajdeme si na sáně, podíváme se na nějaký dobrý film. Trochu rozbijeme tu dvanáctidenní pauzu, nabereme síly a pohodičku. K týmu se připojí i mladé pušky, které hrají za prvoligový Beroun," dodal Žemlička.

Reklama

Související témata: