Hlavní obsah

Disciplinárka potvrdila pětizápasový trest pro hokejistu Benáka

Praha

Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) dnes potvrdila pětizápasový trest pro pardubického obránce Václava Benáka za faul na plzeňského Ondřeje Kratěnu, proti kterému podal východočeský klub odpor. Třiatřicetiletý Benák, který si jeden zápas odpykal v nedělním závěrečném kole základní části proti Litvínovu, tak bude chybět Pardubicím ještě ve čtyřech duelech čtvrtfinálové série proti Vítkovicím. Informoval o tom v tiskové zprávě asistent ředitele APK Antonín Vansa.

Článek

Benák ve 34. minutě duelu pátečního 51. kola na ledě Plzně sekl Kratěnu a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Je pátým hráčem v sezoně, který musí za nedovolený zákrok vynechat pět utkání po kladenském Liboru Procházkovi, Martinu Ručinském z Litvínova, Jiřím Vašíčkovi z Komety Brno a plzeňském Jaroslavu Modrém.

Na pět utkání byl původně v únoru suspendován také mladoboleslavský forvard Zdeněk Bahenský, ale po odvolání Bruslařského klubu mu disciplinární komise trest snížila na tři zápasy.

Disciplinární komise se dnes také zabývala zákroky, za které byli v nedělním 52. kole vyloučeni tři hráči na pět minut a do konce utkání. Pardubického obránce Jana Koláře za faul kolenem na litvínovského Juraje Majdana, libereckého beka Lukáše Dernera za zákrok u mantinelu na plzeňského Patrika Petrušku a atak Dernerova spoluhráče útočníka Lukáše Vantucha na útočníka Martina Heřmana dále disciplinárně nepotrestala.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín