Hlavní obsah

Brno - Kladno 5:3Kometa Brno se přiblížila čtvrtfinále. Třinec srovnal sérii

Praha

Hokejisté Komety Brno se přiblížili čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off. I ve druhém utkání na domácím ledě dokázali porazit Kladno, tentokrát zvítězili 5:3 a už v sobotu mohou slavit postup. To mistrovský Třinec zdramatizoval druhou sérii, když po úvodním zaváhání ve Zlíně dnes vyhrál dramatický duel 4:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Hokejisté Komety mají čtvrtfinále na dosah.

Článek
Fotogalerie

Brněnská Kometa ve vyprodané hale musela už v první třetině průběh zápasu otáčet.  Rytíři se připravili o vedení i vlastní nedisciplinovaností.  Na začátku druhé třetiny ale zásluhou Eberleho Kladenští srovnali na 2:2. Pak inkasovali nešťastný gól po tečované střele Petrovického a ve třetí třetině zajistil domácím dvougólový náskok Erat.

Kladno ale ještě zdramatizovalo zápas kontaktním gólem Hovorky a domácím tak proti bojovným Rytířům zajistil definitivně klid až Čermák svým druhým gólem v zápase, tentokrát do odkryté branky při power play hostů.

Třinec toužil odčinit středeční porážku, ale ani tentokrát nezačal zápas nejlépe, protože už ve 4. minutě inkasoval. Jenže pak se Oceláři nadechli k velkému obratu a ještě v téže třetině otočili na 3:1. Tři sekundy před přestávkou se trefil Martin Adamský a tenhle gól se zdál dlouho být vítězným.

Domácí Ondřej Veselý svým druhým gólem dokázal snížit. Pravá pohroma ale pro hosty přišla necelé dvě minuty před koncem zápasu, kdy Třinečtí měli výhodu přesilové hry, jenže zazmatkovali ve vlastním obraném pásmu a Linhart dokázal vstřelit vyrovnávací gól. Hosté však nakonec rozhodli zásluhou Miloslava Hořavy v penaltovém rozstřelu a sérii tak mohou rozhodnout v následujících dvou zápasech před vlastními diváky.

Předkolo Česká pojišťovna play-off, druhé zápasy
Zlín - Třinec 3:4 SN
Branky: 4., 23. Veselý, 59. Linhart - 6. Orsava, 18. Hrňa, 20. Adamský, rozhodující nájezd Hořava
Stav série: 1:1
Brno - Kladno 5:3
Branky: 7., 60. Čermák, 19. T. Svoboda, 33. Petrovický, 42. Erat - 5. Kuchler, 25. Eberle, 57. Hovorka
Stav série: 2:0

Reklama