Hlavní obsah

Brno - Kladno 5:3Brňané museli o druhé vítězství nad Kladnem tvrdě bojovat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kuchler 0 : 1
7. Čermák 1 : 1
19. J. Svoboda 2 : 1
26. Eberle 2 : 2
34. Petrovický 3 : 2
42. Erat 4 : 2
58. Hovorka 4 : 3
60. Čermák 5 : 3
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno využili i v druhém utkání předkola play off domácího prostředí k vítězství nad Kladnem 5:3. V sérii vedou na zápasy 2:0 a k postupu do čtvrtfinále jim chybí jedno vítězství.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brněnská Kometa má postup na dosah.

Článek

Tentokrát ale museli Brňané, kteří využili dvě přesilovky, tvrdě bojovat až do samého závěru. Definitivní klid jim zajistil až při power play soupeře deset sekund před koncem střelou do opuštěné branky Čermák. Rytíři vsadili oproti prvnímu zápasu na větší bojovnost a v závěru jim mnoho nechybělo k vyrovnání.

Do druhého duelu nastoupila Kometa v nezměněné sestavě, naopak Kladno sáhlo ke změnám ve čtvrtém útoku, kde k Valskému naskočili Bílek a Hluchý, zatímco Knotek s Kafkou zůstali v civilu. Rytíři tentokrát začali mnohem aktivněji a útočná odvaha jim vynesla i rychlý náskok. Paterovu střelu od bočního mantinelu tečoval Kuchler a kotouč proklouzl brankáři Trvajovi mezi chrániči do sítě.

O náskok se však Kladno vzápětí připravilo vlastní nedisciplinovaností. K vyloučenému obránci Lepineovi zasedl na trestnou lavici za necelou půlminutu ještě další zadák Piskáček a přesilovku pět na tři zakončil přesnou střelou od modré čáry Čermák.

Kometa měla sice územní převahu, ke koncovce se ale dostávala pouze sporadicky. Teprve v závěru úvodní třetiny domácí hokejisté přidali druhý gól. Jakub Svoboda napálil puk z ostrého úhlu před branku, kde jej lehce tečoval Tomáš Svoboda a brankář Chábera už nestačil reagovat.

Kladenští trenéři se v první přestávce rozhodli vystřídat gólmany; i když Chábera nenesl na obdržených gólech vinu, nahradil jej Cikánek. Změna přinesla hostům vyrovnání. Při signalizovaném vyloučení Eberle nahodil kotouč do chumlu hráčů před brankou a od brusle domácího Divíška se puk odrazil do sítě.

Hra dostala po druhém vyrovnání spád, Kometa byla o poznání aktivnější, v koncovce však narážela na dobře chytajícího Cikánka. Dvakrát se neprosadil ve vyložených šancích Jaroslav Svoboda. Kuriózně kladenského brankáře překonal domácí spoluhráč Patera. Ten vyhrál vhazování s Petrovickým ve vlastní třetině, prudký kotouč se ale odrazil od bruslí obránce Lepinea do kladenské sítě.

V závěru třetiny se dostali Brňané opět do tlaku, ale na Čermákovu dorážku stačil Cikánek včas zareagovat a při Holcově tvrdé střele se kotouč odrazil od horní tyčky do pole.

O případný pokus o zvrat připravilo Kladno vyloučení Patery v závěru druhé třetiny. Agresívnější a důraznější domácí hokejisté využili v úvodu závěrečné dvacetiminutovky přesilovku, když Erat střelou od modré čáry přidal čtvrtou branku.

Kladno se ale v závěrečných třech minutách vzchopilo a po vyloučení domácího Bičánka za vyhození kotouče za hrazení snížil Hovorka na rozdíl jediné branky. Hosté vyzkoušeli v závěru power play, vynutit prodloužení se jim ale už nepodařilo, naopak inkasovali pátý gól.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. L. Čermák (Kováčik), 19. T. Svoboda (Jakub Svoboda, Divíšek), 34. Petrovický, 42. Erat (Malec, Holec), 60. L. Čermák (Divíšek) - 5. Kuchler (Patera, J. Drtina), 26. Eberle, 58. Hovorka (Patera, Bicek). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Vašíček, Švrček - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Kladno: Chábera (21. Cikánek) - Kameš, J. Drtina, Lepine, David Růžička, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Dragoun, Hovorka, Kalla - Eberle, Lukáč, M. Látal - Valský, Hluchý, Bílek. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: