Hlavní obsah

Fanoušci Slavie uspěli na výbornou, pak jim hráči v Edenu nadělili porážku

Praha

Samá chvála a superlativy zněly po zápase na atmosféru v Edenu. Tam se vrátili hokejisté Slavie hrát zápasy play-out. Po osmi letech v nejvyšší soutěži. Fanouškům se páteční večer vydařil, domácím hráčům už méně. Prohráli s Litvínovem 1:2 na úvod dvanácti kol, které rozhodnou o posledním týmu extraligy. Ten poté bude hrát baráž s vítězem první ligy.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejová Slavia se na play-out vrátila do Edenu, proti Litvínovu se ale výhry nedočkala.

Článek
Fotogalerie

Slavia - Litvínov 0:5. Taková je bilance těchto mužstev v probíhající sezóně. Nic na tom nezměnil ani zápas play-out. Hosty nevyvedlo z míry ani bouřlivé prostředí.

„Čekali jsme takovou atmosféru. Slavia se vrátila domů a bylo jasné, že je fanoušci poženou. Myslím, že to pomohlo oběma stranám. Je příjemnější hrát před takovou kulisou, která strhne hráče, než na půl v prázdné a tiché aréně," odjížděl spokojený litvínovský útočník Viktor Hübl, který měl prsty v obou gólech Vervy. Hráči pod vedením trenéra Vladimíra Růžičky si na první body musí počkat, Litvínov je opět nedal.

„Strašák? Letos nám to na ně vůbec nejde," pokrčil rameny slávistický obránce Pavel Kolařík. Z výsledku byl smutný, ze čtyř tisíc fanoušků v Edenu u vytržení. „Atmosféra byla výborná, co diváci předvedli, to jsem ani nečekal, výborné, hnali nás dopředu. Kdyby to takové bylo pořád, tak by to bylo perfektní, chtělo by je udržet," pověděl zkušený zadák, který si musel se spoluhráči zvyknout na novou věc v Edenu. Denně sice na stadiónu z roku 1975 trénují, ale teď hráli ostrý zápas před diváky. Žádný letní přátelák, ale extraliga.

Diváci viděli, že tam hráči nechali vše, řekl kouč Čelanský

"Zápas je něco jiného než trénink. Byli jsme aktivnější, ale nedali jsme prostě góly. Trenéři říkali, že to nebylo špatný, ale ta produktivita," věděl Kolařík. "Takový průběh jsme očekávali, viděli jste, že jsme tlačili do defenzívy Litvínova, bohužel jsme je nebyli schopni přetlačit. Měli jsme asi více ze hry, ale soupeř byl produktivnější," přidal se slávistický asistent Jiří Čelanský, který byl v podobném rozpoložení.

Výsledek špatný, kulisa na jedničku. "Nic nás nezaskočilo, prostředí známe, je jiné než v O2 areně, bylo bouřlivější, ale nebyli jsme produktivní. Hráčům nelze nic vytknout, bojovali. Atmosféra byla vynikající. Diváci viděli, že hráči tam nechali vše," dodal kouč.

Nechali, ale body nemají.

Reklama

Související témata: