Hlavní obsah

Kometa je ve čtvrtfinále, Třinec porazil Zlín a vede v sérii

Poslední krok učinili hokejisté Komety Brno k postupu do čtvrtfinále play-off. Po dvou zápasech v moravské metropoli vyhráli i na ledě Kladna, tentokrát 4:3 po samostatných nájezdech. Třetím zápasem pokračovala i série mezi Třincem a Zlínem, po domácí výhře 6:2 se ujali vedení v sérii Oceláři. Oba duely můžete na Sport.cz sledovat v podrobných on-line reportážích.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Roman Erat (vlevo) a Róbert Petrovický se radují z gólu.

Článek

Kladno během prvních dvou duelů předkola inkasovalo deset branek a tak se snažilo zapracovat na obranné činnosti. To se mu dařilo až do závěru utkání, ještě osm minut před koncem vedlo 3:1. Jenže vzápětí snížil Dlouhý a Erat pak dvě minuty před koncem vyrovnal. Při samostatných nájezdech se nakonec prosadil jen hostující Vojtěch Němec.

Série mezi Zlínem a Třincem se za nerozhodného stavu přestěhovala na led Ocelářů, kde se  v letošní sezóně dařilo Ševcům, když oba vzájemné duely dokázali vyhrát. Tentokrát ale odjíždí s výpraskem 2:6.  Na první dva góly Hořavy ještě odpověděl Melenovský, ale poté přidali domácí další čtyři branky a bylo po zápase. Dvakrát se trefil také obránce Lukáš Zíb.

Předkolo Česká pojišťovna play-off, třetí zápasy
Třinec - Zlín 6:2on-line
Branky: 18. a 24. M. Hořava, 28. a 58. Zíb, 36. Peterek, 48. Kůrka - 27. Melenovský, 59. Čajánek.
Stav série: 2:1.
Kladno - Kometa Brno 3:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 21. Patera, 28. Drtina, 31. Bicek - 30. Švrček, 51. Dlouhý, 57. Erat, rozh. nájezd V. Němec.
Konečný stav série: 0:3.

Reklama