Hlavní obsah

Třinec - Zlín 6:2Mistra z Třince dělí od postupu do čtvrtfinále jediná výhra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Hořava 1 : 0
25. Hořava 2 : 0
28. Melenovský 2 : 1
29. Zíb 3 : 1
37. Peterek 4 : 1
49. Kůrka 5 : 1
59. Zíb 6 : 1
69. Čajánek 6 : 2
Záznam online reportáže

TŘINEC

Hokejisté Třince vyhráli v třetím utkání předkola play off nad Zlínem 6:2 a v neděli budou na domácím ledě útočit na postup do čtvrtfinále. O výhru obhájců titulu se dvěma úvodními góly zasloužil útočník Miloslav Hořava, který rozhodl už penaltový rozstřel v předešlém utkání. Čtvrtý zápas se v Třinci hraje v neděli od 18:10.

Článek

Zlín se musel v úvodu bránit náporu Třince, kterému chyběly výraznější šance. Po delší době slušně zaplněná Werk Aréna sice zajásala už v páté minutě, ale Kloučkův zásah znegovalo nedovolené postavení spoluhráče Varadi ve zlínském brankovišti.

Oceláři v úvodní desetiminutovce nevyužili ani dvě přesilovky a nebezpečná otočka Polanského jejich zahajovací tlak ukončila. Zlín pak začal vystrkovat růžky a v početní výhodě se k nebezpečné dorážce prodral Köhler, ale na Hamerlíka nevyzrál.

Třinečtí do vývoje výrazně promluvili gólem do šatny: Hořava 85 sekund před koncem první třetiny nastavil hůl Kloučkově střele od modré čáry a domácí vedli.

Ještě větší klid do třineckých řad vnesl druhým gólem znovu Hořava, který ve 25. minutě využil Galvasovu chybu a po úniku v oslabení nekompromisně zavěsil.

Galvas mohl své zaváhání odčinit, v přesilovce ale mířil jen do tyčky. Hosté však dlouho nesmutnili a na dostřel je vrátil Melenovský, který po akci z levého křídla propálil Hamerlíkovy betony.

Melenovský se však záhy nechal vyloučit a už po pěti sekundách zhodnotil přesilovou hru nechytatelnou bombou Zíb.

Berani museli více otevřít hru a to byla voda na třinecký mlýn. Velkou šanci zahodil Peterek, třinecký veterán si však brzy spravil chuť a šikovnou tečí Hrabalovy rány zvýšil na 4:1.

Domácím s každým gólem rostlo sebevědomí, do jejich hry se vrátila lehkost i jednoduchost. Zlínu přibalil pátý gól ještě Kůrka, kterého ideálně uvolnil Varaďa.

Závěr se už pouze dohrával. Pozornost na sebe nejprve strhl Klouček, který po faulu na Finsterleho musel odejít do kabin. Nakonec hosté inkasovali ještě jednou, když po chybě gólmana Horčičky za brankou podruhé v utkání skóroval Zíb. Zlín v přesilovce už pouze snížil zásluhou Čajánka.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. M. Hořava (Klouček, Polanský), 25. M. Hořava (Kůrka), 29. Zíb (Hrabal, Varaďa), 37. Peterek (Hrabal, Adamský), 49. Kůrka (Varaďa, Bonk), 59. Zíb (Peterek, Kůrka) - 28. Melenovský, 60. Čajánek (Leška, Hamrlík). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:9, navíc Klouček (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4154. Stav série: 2:1.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný - Kůrka, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Hrňa, Polanský, M. Hořava - Orsava, Ostřížek, McGregor. Trenéři: Tlačil a Janků.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Rom. Vlach, Ondráček - Finsterle, Melenovský, Čech. Trenéři: Rost. Vlach a Turek.

Reklama

Související témata: