Hlavní obsah

Disciplinární komise APK LH Tomase za zákrok na Proška netrestala

Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje se v sobotu zabývala ve zkráceném řízení zákrokem mladoboleslavského útočníka Romana Tomase na karlovarského beka Romana Proška z pátečního úvodní kola skupiny o udržení v extralize a rozhodla se kanonýra Bruslařského klubu netrestat. Uvedl to v tiskové zprávě asistent ředitele APK LH Antonín Vansa.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi - ilustrační foto.

Článek

Tomas fauloval Proška v čase 53:41 za stavu 5:4 pro Karlovy Vary a byl za zákrok do oblasti hlavy a krku vyloučen na dvě plus deset minut. Vedení Energie podalo následně podnět k projednání faulu disciplinární komisi.

Disciplinárka bude ještě v pondělí řešit další dva podněty, o kterých podle tiskové zprávy kvůli pozdnímu dodání záběrů nestihla rozhodnout do nedělní desáté hodiny. Zabývat se bude zákrokem karlovarského kapitána Václava Skuhravého rovněž z duelu s Karlovými Vary a také třineckého beka Tomáše Kloučka ze sobotního třetího utkání předkola play-off proti Zlínu, za který byl v 57. minutě vyloučen na pět minut a do konce utkání.

Skuhravý tak v nedělním utkání proti pražské Slavii bude hrát, stejně tak Klouček ve čtvrtém klání předkola play off proti Zlínu.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Karlovy Vary 12 42 : 39 86
2 Slavia 12 30 : 27 85
3 Litvínov 12 32 : 35 84
4 Mladá Boleslav 12 34 : 37 75

Reklama

Související témata: