Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 1:3Slavia korunovala výhru technickým gólem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Pospíšil 0 : 1
11. Micka 0 : 2
12. Rohan 1 : 2
60. Vondrka 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Slavie vyhráli v druhém kole skupiny o udržení v extralize na ledě Karlových Varů 3:1, dostali se na dvanácté místo před Litvínov a před poslední Mladou Boleslavi si drží odstup pěti bodů. Energie doma prohrála poprvé po šesti výhrách a její náskok před barážovou pozicí se ve vyrovnaném play out snížil na šest nodů.

Článek

První příležitost si vytvořil hned v první minutě karlovarský Gawryletz. Za hosty kontrovali Vondrka a Hertl, ale Mensator si s oběma střelami poradil. V osmé minutě se při vyloučeních Mocka a Gulašiho Slavii naskytla možnost hrát 48 vteřin přesilovou hru pět proti třem. Domácí se ještě ubránili, ale v následné hře pěti proti čtyřem otevřel skóre Pospíšil, který bekhendem překonal Mensatora.

Navíc za 64 vteřin se dostali do přečíslení Sklenář s Mickou, který zvýšil. Energie se radovala ze snížení za 109 sekund. Povedenou individuální akci předvedl Tomáš Rohan, který se proháčkoval až před Kopřivu a vstřelil svou první extraligovou branku.

V druhé třetině se utkání rozdrobilo do mnoha nepřesností z obou stran. Srovnat skóre mohli domácí v polovině zápasu, když byli souběžně vyloučeni Sklenář za hákování a Kolařík za nedovolené bránění. Dvě minuty trvající přesilovku pěti proti třem však sehráli Karlovarští velice špatně, Kopřivu v ní prověřil svými dorážkami pouze Kumstát. Navýšit vedení aktivnější Slavie mohl v 34. minuty Micka, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti Mensator zlikvidoval.

Snahu o vyrovnání si v závěrečné třetině Západočeši komplikovali častými vyloučeními. Slavia bránila jednobrankový náskok a unikala do rychlých brejků. Jeden z nich neproměnil Sklenář. Nepříznivý vývoj utkání a některé verdikty rozhodčích neunesla skupinka domácích fanoušků, která se pustila do pěstního souboje s místní ochrankou.

Padesát vteřin před koncem základní hrací doby se domácí odhodlali k power play. Při ní však ujel Vondrka a jeho střele do prázdné branky zabránil Pech jen hozením hokejky. Za tento přestupek byl Slavii přiznán technický gól.

Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. T. Rohan - 9. Pospíšil (Vondrka), 11. Micka (Sklenář), 60. Vondrka (technický gól). Rozhodčí: Kalivoda, Pešina - Bláha, Jindra. Vyloučení: 8:5, navíc Kotrla (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3429.
Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Gulaši, Gřegořek, Gawryletz, Lučka, Mocek, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Pech, Zaťovič - Koblasa, Skuhravý, Kotrla - Dej, T. Sýkora, Skladaný - T. Rohan, Klíma, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Šulc, Kolařík, Krejčík, Krejčí - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, P. Jelínek, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička ml., Weissmann, Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata: