Hlavní obsah

Zlín se po nakládačce zvedl a Třinec čtvrtfinále nedoklepal. A je tu drama

Praha

Mistr mohl mít klid, ale připravil si horké chvíle. Hokejisté Třince na svém ledě nevyužili možnost a nepostoupili přes Zlín do čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off. V neděli vedli, ale prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. Stav série je v tuto chvíli 2:2 a o osmém do bojů o titul se rozhodne v úterý od 17:30. A to na ledě Zlína. Utkání vysílá ČT4.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Bedřich Köhler ze Zlína střílí Třinci vítězný gól

Článek

Úřadující šampióni postoupili do play-off z posledního místa, základní část je nezastihla v ideálním rozpoložení, teď bojují se Zlínem o čtvrtfinále. První klání vyhrál doma Zlín 3:0, poté Oceláři vydřeli výhru 4:3 po nájezdech. Po návratu do Werk areny si počínali jistě, vyhráli 6:2. Ve čtvrtém klání mohlo být po sérii, ale Ševci byli proti a v úterý se bude hrát právě na jejich ledě.

„Může to být psychikou. Člověk si podvědomě říká, že už to je hotové, že to nějak doklepeme do konce. Se Zlínem to je ale jiné, ti kluci jedou až do konce, bylo jasné, že pro vítězství udělají všechno," přiznal na klubovém webu  třinecký útočník Jan Peterek.

Bedřich Köhler, ten zařídil, že tahle série jede dále. On ve druhé třetině v neděli srovnal na 1:1, poté jeho nájezd určil, že do Zlína se bude on se spoluhráči vracet s výhrou.

Peterek čeká drama, musíme jít do zápasu s pokorou, říká

„Mám obrovskou radost. Když jsme v sobotu dostali nakládačku, rozebírali jsme možnosti a uvěřili, že třikrát v řadě nás Třinec neporazí. Sebevědomí bylo důležité," byl spokojený nedělní hrdina. Stejně tak i trenér Rostislav Vlach. „Výborný výkon. Nepadlo moc gólů, ale z hlediska hry jsme vyhráli zaslouženě."

V minulé sezóně Oceláři slavili historický titul, byl 12. duben 2011, když porazili Vítkovice 5:1. Pátý zápas finále jim přinesl doma bouřlivé oslavy. Nyní jsou v situaci, že se před své fanoušky už letos podívat nemusí. Pátá a poslední bitva rozhodne o posledním čtvrtfinalistovi na ledě soupeře.

„To bude drama. Jedeme do Zlína, tam pro postup musíme udělat všechno. Věřím tomu, že když jsme druhý zápas ve Zlíně a taky v sobotu potřebovali zabrat, tak jsme se nějak kousli. Bude to hodně těžké, do utkání musíme nastoupit s pokorou. Zlín je velmi silný, nesmíme nic podcenit," nabádá Peterek.

Stejně ale přemýšlí i soupeř.

Reklama

Související témata: