Hlavní obsah

Do mozaiky na periferii extraligy promlouvá i technický gól, nervozita a přesilovky

Praha

Ocitla se na periferii zájmu. Čtyřka, která se svými výkony sama vyblokovala z bojů o hokejový titul v extralize. Ale v jejich případě nepůjde o žádnou nudu ani v bojích play-out. Z dvanácti kol mají Karlovy Vary, Litvínov, Slavia a Mladá Boleslav odehrány dvě. Před začátkem byl mezi kluby rozdíl šest bodů. A to se zatím nemění. Posledního přitom čeká boj o udržení v nejvyšší soutěži s vítězem první ligy.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejová Slavia se na play-out vrátila do Edenu, proti Litvínovu se ale výhry nedočkala.

Článek

V pátek Vary porazily Boleslav a Litvínov Slavii. V neděli bylo vše opačně. Vary prohrály se Slavií a Litvínov nestačil na poslední Boleslav. Tři utkání skončila výsledkem o jediný gól. Každá ztráta může mrzet o to více, že mezi touto čtyřkou se rozhoduje jen ve dvanácti kolech. Na čekání na lepší formu v dalších zápasech není čas.

Slavia vyhrála v neděli v Karlových Varech, když na konečných 3:1 upravil Michal Vondkra kuriózním gólem. Vystřelil puk do prázdné brány, ale karlovarský Pech hodil hokejkou. Po této akci byl hostům připsán technický gól. "Soutěž je ještě dlouhá, rozhodovat budou maličkosti a individuální chyby. Utkání bylo nervózní, pořád jde o strašně moc," okomentoval klání na klubových stránkách asistent trenéra Slavie Jiří Čelanský.

„Selhali jsme v koncovce, neproměnili šance. O výsledku rozhodlo, že jsme nevyužili přesilovku pět na tři, zatímco Slavia ano," litoval karlovarský kouč Martin Pešout.

Vše máme ve svých rukou, o zbytku nemá cenu přemýšlet, má jasno Vrbata

Hráči Mladé Boleslavi udolali o gól v neděli Litvínov, který dva dny předtím vyhrál na Slavii. Také o gól. „Nechali jsme se vylučovat a Boleslav toho dokázala využít. Při hře pět na pět jsme se dostatečně neprosadili," litoval hostující trenér Vladimír Jeřábek. Poslední Boleslav může být spokojená, žádný ze soupeřů jí výrazně neodskočil po dvou kolech.

„Pro nás byla důležitá proměněná přesilovka pět na tři a především jsme během minuty dokázali odpovědět na branku soupeře, což se nám třeba ve Varech nepovedlo," kvitoval úspěch kouč Petr Novák.

V sezóně 2009/2010 šla čtyřka do bojů o umístění po základní části s podobným rozdílem jako letos. Mezi jedenáctými Vary a čtrnáctým Kladnem byl rozdíl osmi bodů. Nakonec skončila poslední Boleslav, která ztratila na jedenáctou příčku devatenáct bodů. Loňský ročník byl ovlivněn bodovými odečty, na chvostu skončila opět Boleslav. Jak dopadne boj o baráž v sezóně 2011/2012?

„My se musíme v prvé řadě soustředit sami na sebe. Když budeme vyhrávat, můžou se ostatní týmy dohadovat, jak chtějí. Pokud se tedy dohadují. Máme to ve vlastních rukou, všechno záleží jenom na tom, jak se k tomu postavíme na ledě. O zbytku nemá smysl přemýšlet," řekl pro boleslavské stránky útočník David Vrbata.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Karlovy Vary 12 42 : 39 86
2 Slavia 12 30 : 27 85
3 Litvínov 12 32 : 35 84
4 Mladá Boleslav 12 34 : 37 75

Reklama