Hlavní obsah

Kladenští Rytíři mají dovolenou a trenér Vojta se chystá napsat Jágrovi

Ze tří nájezdů neproměnili ani jeden a sezóna pro kladenské Rytíře v sobotu skončila. V posledním utkání padli s Kometou Brno právě po samostatných nájezdech. Mužstvo, které v létě převzal Jaromír Jágr od svého otce, skončilo sezónu jako první. „Možná s odstupem času se bude sezóna hodnotit kladně. Nechtěli jsme jít na dovolenou,“ přiznal smutně trenér Zdeněk Vojta. I přes konec uhrál tým z tohoto města nejlepší výsledek od roku 2008.

Foto: Petr Eret, ČTK

Vojtěch Němec z Komety Brno střílí jediný gól Kladnu v nájezdech. Pro Rytíře sezóna skončila.

Článek

Jaký máte dojem ze sezóny Kladna?

Proti loňsku jsme v tabulce určitě udělali krok vzhůru, snažili jsme hrát trochu jiný hokej, než Kladno hrálo v minulosti, i když kádr zůstal více méně stejný. Každy ví, že to vypadalo, že se tady hokej hrát nebude, mužstvo jsme stavěli na poslední chvíli, když už jsou dobří hráči rozebraní. Možná proto se bude s odstupem času hodnotit sezóna jako úspěšná, ale chtěli jsme jít dál. Při troše psychické odolnosti jsme mohli potrápit Brno více.

V základní části jste bojovali i o umístění v první šestce, pokud byste uspěli, nemuseli jste hrát předkolo play-off...

Bojovali jsme o šestku, což si myslím, že je úspěch, ale play-off je pro mě neúspěch.

A když zhodnotíte celou sezónu?

Určitě jsem spokojený s tím, co jsme dokázali v základní části. Bojovali jsme o přímý postup do čtvrtfinále, tam spokojenost je. Bohužel se nám nepodařilo začínat doma s Brnem. První zápas u nich jsme psychicky nezvládli. Spousta hráčů hrála první play-off v seniorech, máme mladé mužstvo a play-off se hraje jinak než základní část. Od prvních kol jsme nešli pod desáté místo, což považuji za velký úspěch.

Budete vycházet pro příští sezónu z tohoto mužstva?

Hráči mají většinou smlouvu na rok, je otázka, jaké budou jejich finanční požadavky. Vím, že někteří hráči mají uplatněnou opci, na nich se bude asi dále moci stavět. Je to otazník. Třeba před zápasem jsem se dozvěděl, že Lepine podepsal smlouvu v Jyväskylä. První naše reakce byla, že ho vůbec nebudeme stavět, svým způsobem odehrál celou sezónu dobře, až na poslední dva zápasy v Brně. Nevím pod jakým dojmem, tam zklamal na celé čáře. Možná to na něho mělo vliv.

A co čtyřicetiletý kapitán Pavel Patera?

Má dlouhodobý kontrakt, takže s ním budu počítat dále.

V létě převzal klub Jaromír Jágr, byli jste v kontaktu, co bude následovat teď?

Jarda má napilno, hrají o play-off (s Philadelphií v NHL), ale má zprávy. Hlavně komunikuje s Vencou Bartošem (výkonný ředitel klubu). On tam asi za čtrnáct dní jede, takže budu psát hodnocení, které mu poveze. Samozřejmě musíme sezónu rozebrat a zhodnotit s kým počítat a s kým ne.

Vzkázal vám něco z Philadelphie před play-off?

Sledoval zpovzdálí. Nechal nás pracovat, nechal nás v tom plácat. Ne (smích). On má zájem a informace.

Reklama

Související témata: