Hlavní obsah

Zlín - Třinec 4:2Veselý s Melenovským poslali Zlín do čtvrtfinále extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Veselý 1 : 0
22. Melenovský 2 : 0
34. Melenovský 3 : 0
36. Orsava 3 : 1
42. Veselý 4 : 1
58. Hampl 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína jsou posledním čtvrtfinalistou play-off extraligy. V rozhodujícím pátém utkání zvítězili „ševci“ na stadiónu Luďka Čajky nad mistrovským Třincem 4:2 a v příští sérii, která se již bude hrát na čtyři vítězné duely, změří síly s Indiány z Plzně. Zlínu vítězství zařídili Ondřej Veselý a Marek Melenovský, kteří vstřelili všechny čtyři góly domácích.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost hokejistů Zlína

Článek
Fotogalerie

Zlín se trefil v utkání třikrát v přesilovkách a jednou ve vlastním oslabení. Dva góly a jednu asistenci si připsal Marek Melenovský a dvakrát skóroval i Ondřej Veselý. Obránce domácích Radim Tesařík oslavil postupem svůj jubilejní 900. start v nejvyšší soutěži.

Trenér Zlína Rostislav Vlach při absenci zraněného Důrase a nemocného Čecha vsadil na hru pouze se třemi útoky. Místo Důrase se přesunul na křídlo v Čajánkovi a Veselému Honejsek. Třinec nastoupil takřka ve stejné sestavě jako v posledním nedělním zápase, pouze ve čtvrtém útoku McGregora nahradil Hampl.

Domácí se dostali rychleji do provozního tempa, ovšem hned od úvodních minut provázela rozhodující duel značná nervozita a častá vyloučení. V přesilovkách se Oceláři trápili, trestuhodně promarnili zejména minutovou hru pěti proti třem.

Zlín sice v prvních dvou přesilovkách rovněž vyšel naprázdno, ovšem při vyloučení obránce Lojka už po 17 sekundách Ondřej Veselý po přihrávce Melenovského otevřel skóre. Berany branka uklidnila, získali územní převahu, přesněji kombinovali. Třinec jen hrozil rychlými protiútoky, které ale s přehledem likvidoval brankář Sedláček.

Do druhé třetiny vstoupil Zlín agresivně a soupeře zatlačil do jeho obranného pásma. Za pouhých deset sekund po vyloučení Kůrky přidal aktivní Melenovský druhou branku. Hosté se sice snažili otočit výsledek, jejich kombinačním akcím chyběla přesnost a moment překvapení. Prvním slibným zábleskem byla akce Hampla, který ve 31. minutě nastřelil tyčku.

Zíb si srazil puk do vlastní branky

Jenže místo nadechnutí se hosté po zbytečném vyloučení Polanského opět dostali pod tlak a i třetí přesilovku po sobě Zlín potrestal. Tentokrát se štěstím, protože po Čajánkově přihrávce Melenovského střelecký pokus si srazil obránce Zíb do vlastní sítě.

Přesto Třinec v závěru druhé třetiny vykřesal ještě naději na otočení výsledku. Obránce Zámorský ve 37. minutě fauloval Orsavu, rozhodčí nařídili trestné střílení a Orsava se štěstím překonal po kličce brankáře Sedláčka.

Třinecké vyhlídky na otočení výsledku definitivně pohřbil začátek závěrečné třetiny. Přesilovku při vyloučení Köhlera rozehráli hosté chaoticky. Po chybě na útočné modré čáře zachytil špatnou rozehrávku soupeře hbitý útočník Ondřej Veselý, který v oslabení přesnou střelou mezi chrániče brankáře Hamerlíka přidal čtvrtý gól.

Ani poslední záchytný bod k otočení výsledku v podobě 42 sekund dlouhé přesilovky pět na tři při vyloučeních Lešky a Galvase ale Oceláři nevyužili. Stejně jako v předcházejících početních výhodách jejich zdlouhavé kombinace nevedly ke střeleckým příležitostem. Dvě minuty před koncem sice ještě vstřelil třinecký Hampl druhou branku. Zlín si už ale v závěru pohlídal postupové vítězství.

Páté utkání předkola Česká pojišťovna play-off
Zlín - Třinec 4:2on-line
Branky: 9. Veselý, 22. Melenovský, 34. Melenovský, 42. Veselý - 36. Orsava z tr. střílení, 58. Hampl.
Konečný stav série: 3:2

Reklama

Související témata: