Hlavní obsah

Hokejový mistr se ocitl v komorním tichu. Loni byli Oceláři jednička, letos desítka

Neobhájí, neprošli přes první vyřazovací bránu. Hokejisté mistrovského Třince titul v sezóně 2011/2012 slavit nebudou, v předkole Česká pojišťovna play-off prohráli se Zlínem pátý zápas 4:2 a Ševci opanovali sérii 3:2 na utkání. Loni euforie, o rok později končí Oceláři jako druhý tým v extralize sezónu. První šli na dovolenou kladenští Rytíři, v úterý stále ještě úřadující šampión.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Brankář Třince Peter Hamerlík kryje betonem tyčku před dotírajícím zlínským Markem Melenovským (vpravo).

Článek

Zlín vstupoval do utkání s historickou vizitkou, kterou mohl Třinec překonat. Nestalo se. Zlínští hokejisté sehráli v minulosti pět rozhodujících klání, které musely ukázat na vítěze. Nikdy neselhali. A to ani u pokusu číslo šest. Tři využité přesilovky, k tomu gól v oslabení a mistr odjel domů poražen.

"Udělali jsme několik hrubých chyb, které soupeř nekompromisně potrestal. Zlínu se dařilo v přesilovkách a vyhrál zaslouženě. Třinecký tým nezačal sezónu dobře. Snažili jsme se mužstvo oživit a to přineslo postup do předkola play-off. V něm jsme se Zlínem odehráli v pěti zápasech vyrovnanou sérii a v dané situaci to bylo maximum," přiznal trenér Jan Tlačil.

Frustrace, beznaděj a komorní ticho. Tak lze stručně popsat stav třinecké kabiny po rozhodujícím duelu ve Zlíně. Takto zaznamenal třinecký klubový web náladu po utkání.

Vše je ztraceno, nemám slov, řekl třinecký Orsava

„Desáté místo je pro nás velké zklamání. Doufali jsme, že uhrajeme předkolo, ale vše je ztraceno. Nemám slov," řekl Jakub Orsava, který vstřelil jeden třinecký gól.

Na jedné straně smutek, na druhé radost. "Přišlo mně, že Třinec hrál zakřiknutě a podobně jako první zápas série. Ale bylo to zapříčiněné naší hrou, šli jsme do nich s obrovským odhodláním. Navíc se ukázalo, že máme dobrou fyzičku. Celkově to byla férová série, tak to má být," byl spokojený Marek Melenovský, který vstřelil v pátém souboji dva góly a na jeden přihrál.

Třinečtí v těchto chvílích přemýšlí, proč sezóna skončila, hokejisté Zlína dumají nad dalším soupeřem. Čtvrtfinále budou hrát s Plzní, série začíná v sobotu. „Pokud k tomu takhle přistoupíme i příště, můžeme dojít hodně daleko," dodal pro klubové stránky Melenovský.

Reklama

Související témata: