Hlavní obsah

Třinecké vystřízlivění - vedení nařídilo hokejistům už na pondělí letní přípravu

TŘINEC

Tvrdý pád z výšin zažívají hokejisté Třince. Pro stále ještě úřadujícího mistra extraligy skončila sezona úterním vyřazením v předkole play off. Oceláři s velkými rozpaky obsadili desáté místo.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Hokejisty Třince nyní dovolená nečeká

Článek

"Moje pocity popíšu asi takto: sérii se Zlínem jsem ani neviděl, protože jsem si už daleko dřív naplánoval dovolenou v džungli a v duchu by mě opravdu nenapadlo, že s takovým mužstvem nebudeme hrát čtvrtfinále a skončíme v předkole," řekl ČTK viceprezident klubu Jan Czudek.

Ambiciózní a ekonomicky nadstandardně situovaný klub po loňském mistrovském tažení střízliví. Obhájce titulu opouští světla ramp a sezona pro něj končí o pět týdnů dříve než vloni. Už v předkole play off, kde nestačil na Zlín.

"Velké zklamání. Odešli nám jen dva klíčoví hráči Krajíček s Růžičkou, to nebyly tak zásadní změny. Hodně jsme slavili a jen z podstaty se extraliga hrát nedá. Nebojím se říct, že jsme se utopili v oslavách. Začali jsme trénovat o dva měsíce později. Nedostatečná letní příprava, podcenění vstupu do sezony," pojmenoval Czudek hlavní příčiny krachu.

Třinec se výrazně zhoršil zejména v domácím prostředí, které před rokem bylo jeho jistým útočištěm. Letos byli Oceláři v úspěšnosti domácích zápasů předposlední. "Ve většině těch zápasů jsme dvě třetiny měli drtivou převahu, ale z deseti šancí jsme dali jeden gól. Chyběl nám pověstný milimetr, krůček, mohla se na tom podepsat i nedostatečná letní příprava," zdůraznil Czudek.

Změny v kádru a realizačním týmu jsou nevyhnutelné. Podle zákulisních informací skončí trenér Jan Tlačil, který po svém příchodu do Třince spícího mistra neprobral. Klub mu neprodlouží smlouvu, kterou měl jen do konce sezony. "S panem Tlačilem jsme se zatím o dalším působení u mužstva nebavili. Budeme s ním mít jednání, takže to zatím nebudu komentovat," řekl Czudek.

Zásadní rekonstrukce hráčského kádru by však nastat neměla. Podle Czudka má osa týmu platné kontrakty. "Jsem přesvědčen, že mužstvo špatně poskládáno není. Pár hráčům smlouvy končí, ale opory máme pojištěné. Určitě nebudeme dělat žádný velký řez, chceme stavět na současné ose," nastínil.

Podle něj si o větší prostor a důvěru řekli mladíci a odchovanci jako Orsava, který se probojoval až do národního týmu. "Když jsme si to interně hodnotili po základní části, největším pozitivem byli mladí. To byli jediní, kteří se zlepšili. Hráči jako Orsava, Hampl, Kania a další mají budoucnost a chtěli bychom, aby byli nadále využívaní," uvedl Czudek.

Navzdory časnému vyřazení mohou hráči na dovolenou zapomenout. Rozladěné klubové vedení jim už na pondělí naplánovalo začátek letní přípravy. "To je první konkrétní důsledek uplynulé sezony. Hráči jsou profíci a musejí dokázat, že to byl jen výpadek a že mají na lepší umístění," dodal Czudek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice