Hlavní obsah

Vedení APK opět vrátilo BPA pokutu za sponzora hokejistů Plzně

PRAHA

Představitele Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) podruhé vrátili svému marketingovému partnerovi společnosti BPA sport marketing pokutu za porušení smlouvy o vzájemné spolupráci. BPA se rozhodla extraligu pokutovat za to, že Plzeň propaguje loterijní společnost Bet-at-home, která není registrována v České republice; to odporuje loterijnímu zákonu, který vstoupil v platnost 1. ledna.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Plzně

Článek

"V úterý večer jsme fakturu na 18 milionů odeslali zpět, dnes byla doručena i osobně," řekl ČTK asistent ředitele APK LH Antonín Vansa. Zástupci extraligových klubů nadále tvrdí, že pokuta byla vystavená neoprávněně. "Naše stanovisko je stále stejné, nic se na něm nemění," uvedl Vansa.

BPA před měsícem udělila asociaci nejprve pokutu 13 milionů korun za to, že nedokázala zajistit dodržení práv marketingového partnera, která mu postoupila. Následně ji o pět milionů zvýšila. Podle smlouvy s APK LH může dát asociaci pokutu milion korun za každý zápas, v němž některý extraligový klub poruší marketingovou smlouvu.

Plzeň se sice v průběhu února rozhodla nahradit logo společnosti jejím sloganem, avšak BPA i takový krok považovala za porušení smlouvy a toto řešení neakceptovala. Od začátku ledna Indiáni odehráli celkem 18 zápasů, proto marketingový partner požaduje, aby mu APK LH zaplatila pokutu 18 milionů korun.

Posunem ve sporu, v kterém obě strany tvrdí, že jsou v právu, může být jejich pondělní jednání. Vrcholní představitelé APK LH se na něm zavázali, že vyzvou Plzeň, aby z dresů, prostor stadionu nebo webu slogan loterijní společnosti odstranili, což také udělali.

Ředitel klubu Václav Jáchim ale následně ČTK řekl, že to Plzeňští neplánují. A asociace je k tomu nemá možnost donutit, což již dříve uvedl prezident APK LH Ladislav Blažek.

"Jednali jsme i o možných řešeních, kterých je několik," řekla ČTK k pondělnímu jednání předsedkyně představenstva BPA Jana Obermajerová. Momentálně vypadá jako nejreálnější, že celý spor rozhodne arbitráž, na což myslí i smlouva.

"Náš další postup ale nechci předjímat. Vše jsme předali právníkům," dodala Obermajerová. Asociace také přislíbila, že BPA dá k dispozici právní rozbor, na jehož základě tvrdí, že je v právu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice