Hlavní obsah

Pardubice už nemají z Málka strach

PRAHA

Předloni hokejisté Pardubic potkali Vítkovice v sérii o titul, minulé play off spolu válčili o postup do finále a letos na sebe narážejí už ve čtvrtfinále. Mezi pamětníky patří i obránce Východočechů Vladimír Sičák, jenž před dvěma lety oblékal ještě ostravský dres.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Roman Málek komunikuje s rozhodčím

Článek

„Doufám, že tentokrát budu na straně vítězů. Rozhodne tvrdá práce na ledě a jak se prosadí klíčoví borci," uvažuje Sičák, podle nějž největší nebezpečí hrozí od Burgra s Ujčíkem. „Dávají hře Vítkovic myšlenku. Nesmíme právě těm dvěma nic dovolit."

Znalce kabiny soupeře ale objevíte i ve vítkovickém dresu. Obránce Tomáš Kudělka minulou sezónu začal v Pardubicích: „Nepřeceňoval bych to, sehrál jsem tam za tři týdny devět utkání před odchodem do Finska. I když kluky znám dobře, žádné hecování jsem nezkoušel."

Trumfem Vítkovic se může stát brankář Roman Málek, který ve čtyřech sériích právě Pardubice vychytal. „Byla to náhoda, možná i štěstí, na což nemohu spoléhat," soudí gólman. „Nemá cenu Málka démonizovat, spíš na něj musíme hodně střílet a clonit mu, aby moc neviděl," soudí kouč Pardubic Pavel Hynek.

„Když se nám doma povede dvakrát vyhrát, dostaneme křídla," míní i Martin Bartek, jenž po 10 týdnech vyléčil odtrženou tricepsovou šlachu. „I doktora překvapilo, že jak rychle se ruka hojila. S ortézou mohu hrát," říká na pardubickém webu útočník.

Podle Kudělky ale Vítkovice netíží, že začínají sérii venku. „Náš výkon se přece nemůže lišit podle toho, kde se hraje. Potřebujeme urvat čtyři zápasy a jít dál."

Reklama

Související témata: