Hlavní obsah

Liberecký Vak chce skalp bývalých spoluhráčů

PRAHA

Pět sezón prožil hokejový centr Tomáš Vak v budějovickém dresu. Teď se bývalým spoluhráčům postaví ve čtvrtfinále extraligového play off v dresu Liberce, kde diváci slibují už dnes rozpoutat Bílé peklo.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic

Článek

„Je to už pár let fungující pěkná tradice, která ještě víc vyhecuje atmosféru. Určitě nám to může pomoct," říká 35letý útočník a připouští, že se na souboj právě s Budějovicemi těší.

„Se spoustou kluků se potkávám i mimo hokej, nebudu mít ale problém je vnímat jako soupeře. Na ledě jim rozhodně nic nedaruju a chci jejich skalp," tvrdí Vak. V liberecké kabině si mladí barví vlasy. „Vzhledem k tomu, co mi na hlavě za léta zbylo, držím basu alespoň tím, že jsem šel dohola."

Budějovický Mountfield dorazil pod Ještěd už ve středu večer a hledá způsob, jak vymazat libereckou hvězdu Nedvěda. „Budeme ho pozorně hlídat. Vše stojí a padá s ním, takže hledáme způsoby, jak mu hru znepříjemnit. Nedostane ani centimetr prostoru," tvrdí obránce Jan Novák.

V duchu reklamní kampaně budějovického klubu „To bude maso" hosté slibují ugrilovat si pár steaků z Bílých Tygrů. „Nejsme ale žádný tým řezníků, ta akce spíš slouží jako motivační faktor a marketingový tahák pro fanoušky," usmívá se brankář Jakub Kovář. „Méďa má stejně takovou fazónu, že je neudržitelný," směje se Vak. „Nedvěd je veliká hvězda, ale nelze se soustředit jen na něj. Musíme otupit celou libereckou ofenzívu," upozorňuje kouč František Výborný. „My zase potřebujeme recept na výborně chytajícího Kováře," reaguje liberecký trenér Jiří Kalous.

Reklama

Související témata: