Hlavní obsah

Vítkovice a Budějovice vyhrály a vyrovnaly čtvrtfinálové série

Praha

Hokejisté Vítkovic i Českých Budějovic uspěli na ledě svých soupeřů a vyrovnali čtvrtfinálové série Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy na 1:1. Budějovice sestřelily Bílé Tygry ve třetí třetině, v níž nasázeli Severočechům pět gólů, a celkově vyhrály 6:4 a Vítkovice urvaly vítězství v Pardubicích po samostatných nájezdech, když vyhrály 3:2. V zápasech play-out porazila Slavia Mladou Boleslav 4:2 a Karlovy Vary uspěly na ledě Litvínova 4:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Český Budějovic Pavel Kašpařík (vpravo) a Jiří Šimánek se radují z gólu, který vstřelili za záda libereckého brankáře Marka Pince.

Článek

Ani na střídačce se na vítkovické straně neobjevil brankář Roman Málek, který odchytal úvodní duel. Na druhé měření sil ho zastoupil Filip Šindelář, který jako první lovil puk ze své sítě. V 16. minutě hráli domácí dvojnásobnou přesilovku a početní výhody dokázal využít kapitán Pardubic Petr Koukal, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži těl a dopravil puk za Šindelářova záda.

Ostravanům se podařilo vyrovnat na začátku druhé třetiny, když Burger vyslal do úniku Ujčíka, který blafákem překonal Růžičku. Východočeši však šli do vedení i podruhé. Stejně jako ve čtvrtek se hokejisté z města perníku prosadili v oslabení. Rákos v přečíslení naservíroval puk Zohornovi, který měl před sebou odkrytou bránu.

Vítkovice ale znovu dokázaly srovnat krok. Chybu obránce Koláře dokázal využít Káňa, který z hranice brankoviště dorazil puk za gólmana Východočechů. Vyrovnaný stav vydržel až do konce třetí části a gól nepadl ani v prodloužení. Rozhodovaly nakonec nájezdy, v nichž byli úspěšní vítkovičtí Učík a Burger a zařídili tak svému týmu vyrovnání série.

Budějovice uspěly díky pěti gólům ve třetí části

I přes střídání v úvodním duelu nastoupil mezi tři tyče českobudějovické branky opět Kovář, který měl od začátku zápasu mnohem více práce než jeho protějšek Pinc. Liberec se poprvé prosadil v 17. minutě po Vantuchově brance. Na tu dokázali Jihočeši odpovědět gólem Šimánka, který tečoval Kašpaříkovu střelu. Když na začátku třetí části zvyšoval na 3:1 znovu Vantuch, málokdo z domácích by si připustil, jak nakonec zápas dopadne.

Ve třetí části se totiž útočníci překonávali a dohromady padlo sedm branek. Pět z nich však skončilo za Pincovými zády. Nejdříve snížil Podlešák, Kašpařík za minutu vyrovnal a Langhammer poslal Mountfield do vedení. Na to ještě dokázali domácí odpovědět, když se prosadil Urban, ale Červeného zásah už znamenal rozdílovou branku. Na konečných 6:4 upravil do prázdné brány svým druhým gólem v zápase Šimánek.

Karlovy Vary zvítězily v Litvínově

Karlovy Vary prohrávaly na litvínovském ledě dvakrát o dva góly, přesto nakonec dokázaly zápas otočit a připsat si tři body. Vítězný gól vstřelil ve 47. minutě Tomáš Sýkora. Energie tak odskočila svým třem rivalům v zápasech play-out. Západočeši nasbírali již 73 bodů.

Slavia měla zápas s Mladou Boleslaví rozehraný více než dobře. Po brankách Micky, Pospíšila a Kadlece vedla 3:0, hostům se ale podařilo duel zdramatizovat a snížit na rozdíl jediné branky. Klid získal pro Pražany až Pospíšil, který se trefil v 59. minutě do odkryté klece.

Čtvrtfinále ČP play-off Tipsport extraliga. 2. zápasy:
Pardubice - Vítkovice 2:3 po nájezdechon-line
Branky: 16. Koukal, 30. Zohorna - 23. Ujčík, 40. Káňa, roz. náj. Ujčík. Stav série 1:1.
Liberec - České Budějovice 4:6on-line
Branky: 17. Vantuch, 39. Trončinský, 44. Vantuch, 50. Urban - 37. Šimánek, 45. Podlešák, 46. Kašpařík, 49. Langhammer, 53. Červený, 58. Šimánek. Stav série 1:1.
Utkání ve skupině o udržení: 3. zápasy
Litvínov - Karlovy Vary 3:4on-line
Branky: 11. Lukeš, 16. Černý, 23. Jenáček - 17. Skladaný, 27. Kumstát, 39. Zaťovič, 47. Sýkora.
Slavia - Mladá Boleslav 4:2on-line
Branky: 11. Micka, 12. Pospíšil, 21. Kadlec, 59. Pospíšil - 23. Tomas, 30. Podkonický.
Tabulka play-out:
1. HC Energie Karlovy Vary55195625147:16473
2. HC Slavia Praha55177724148:16372
3. HC Verva Litvínov55159427146:18067
4. BK Mladá Boleslav55174529130:17164

Reklama