Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 3:4Litvínov ztratil dvoubrankové vedení a podlehl Karlovým Varům

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Lukeš 1 : 0
16. Černý 2 : 0
17. Skladaný 2 : 1
23. Jenáček 3 : 1
27. Kumstát 3 : 2
39. Zaťovič 3 : 3
47. Sýkora 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli ve 3. kole skupiny o udržení v extralize s Karlovými Vary 3:4. Severočeši měli sice v podkrušnohorském derby na své straně vedení 2:0 a 3:1, ale promarnili ho a ve třetí třetině rozhodl o výhře Energie útočník Tomáš Sýkora. Litvínov tak nevyužil zaváhání poslední Mladé Boleslavi na ledě Slavie a má tak na ní i nadále k dobru pouze tři body.

Článek

První šanci utkání měl ve čtvrté minutě Stříteský, který vypálil tvrdě bez přípravy od modré, ale jeho bomba pleskla pouze o zadní mantinel a Mensator tak zasahovat nemusel. Poté se diváci dlouho nudili, až do 11. minuty, kdy se ihned po návratu Kumstáta z trestné lavice prosadil Lukeš, který tečoval Ručinského střelu. O dvě minuty později našlápl na modré čáře Dej, dostal puk do jízdy, ale jeho střelu bekhendem Volke zastavil.

V 16. minutě vypálil od modré Brejčák, k dorážce se dostal Černý, napoprvé se sice neprosadil, ale puk se k němu od tyčky opět odrazil a poté už pohodlně skóroval - 2:0. Hosté však snížili již za 65 vteřin, kdy nejprve Kubinčák neprostřelil Mensatora, ovšem z protiútoku se prosadil Skladaný a snížil na rozdíl jediné branky.

V úvodu prostřední části hráli domácí 26 vteřin dvojnásobnou přesilovou hru, kterou ale nevyužili. Dočkali se až při klasické přesilovce, kdy Jenáček posílal puk před branku a Mocek si srazil puk do vlastní sítě. Ve 24. minutě Hujsa prověřil hostujícího brankáře, ale jeho střelu z levého křídla Mensator zlikvidoval.

Kumstát snížil

A tak opět udeřili hosté; Stříteský chyboval na polovině hřiště, Kumstát mu puk sebral a v oslabení upaloval na Volkeho, před nímž si přibrzdil, mazácky poslal puk mezi jeho betony a snížil opět na rozdíl jediné branky. Verva se z obdržené branky nepoučila a stále hrála příliš laxně a bez větší chuti. Přišel tak zákonitě trest v podobě vyrovnávací branky z hole Zaťoviče, který zužitkoval nezištnou Pechovu přihrávku.

Začátek závěrečného dějství byl pro diváky opět nezáživný až do té doby, kdy zmrazil domácí fanoušky Sýkora, který dotlačil puk do branky po Volkeho chybě, jenž puk neudržel pod svou výstrojí. Domácí se po obdržené brance začali tlačit do útoku, ale když jim k vyrovnání nepomohla ani minutová přesilová hra pěti proti třem, v níž se v obrovské šanci ocitl Hübl, ale trefil pouze boční síť, vypadalo to se Severočechy zle.

V závěru utkání Litvínovští ještě zkusili hru bez brankáře a když se k tomu přidalo oslabení hostů, byla z toho výhoda šesti proti čtyřem, ale branky se domácí nedočkali a všechny tři body si tak odvezla Energie.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. F. Lukeš (Ručinský, V. Hübl), 16. Černý (Majdan, Brejčák), 23. Jenáček - 17. Skladaný (Mocek, Dej), 27. Kumstát, 39. Zaťovič (Pech), 47. T. Sýkora. Rozhodčí: Husička, Hodek - Novák, Bryška. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4168.
Litvínov: Volke - Stříteský, Kubát, Černošek, Jareš, Brejčák, Kousalík, Gula, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš - Trávníček, Jenáček, Ručinský - Majdan, Černý, Gerhát - Kafan, Hujsa, Laš. Trenéři: V. Jeřábek a V. Lukeš.
Karlovy Vary: Mensator - Lučka, Mocek, Gawryletz, Prošek, Gründling, Gulaši, M. Rohan - Dej, T. Sýkora, Skladaný - Kumstát, Pech, Zaťovič - Koblasa, T. Klíma, Kotrla - T. Rohan, Vachovec, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata: