Hlavní obsah

Liberečtí Tygři poznali, jak se zajídá "maso" z Českých Budějovic

Liberec

Pět gólových facek ve třetí třetině a hokejový Tygr z Liberce prohrál čtvrtfinálový zápas s Českými Budějovicemi. Hosté vyhráli 6:4 a srovnali sérii na 1:1, oba týmy mají k semifinále stejně daleko. Liberec vedl 3:1, vstřelil gól při vlastním oslabení, ale pak zažil hořké chvíle. „Pět gólů ve třetině, to je na play-off nadstandardní, nemám pro to vysvětlení, ale jedeme se rvát dále,“ okomentoval klání liberecký asistent Filip Pešán.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Český Budějovic Pavel Kašpařík (vpravo) a Jiří Šimánek se radují z gólu, který vstřelili za záda libereckého brankáře Marka Pince.

Článek

Ve 44. minutě Lukáš Vantuch střílí gól v oslabení, Liberec vede 3:1 a domácí prožívají euforii. Jenže za minutu se začíná vše bortit, hosté snížili na 2:3 a začíná sešup.

„To byl nesmírně důležitý gól pro nás. Myslel jsem, že nás gól při naší vlastní přesilovce položí, že to zápas ovlivní. Troufnu si říci, že jsme byli dneska lepším týmem, bohužel jsme nedávali góly. Ale obrovsky důležitý gól dal Franta Ptáček, ten nás vrátil do zápasu, to nás nakoplo a Tygry to trochu položilo," byl spokojený budějovický Pavel Kašpařík.

Domácí Vantuch vstřelil dva góly, na jeden přihrál, mohl být hrdinou zápasu, nakonec jen smutně klopil oči. Pět gólů za čtrnáct minut Tygry otrávilo. „Za svoje body jsem rád, ale k vítězství to nevedlo, naopak jsem byl u několika inkasovaných gólů. Zklamání. Po gólu na 3:1 byla euforie, věřil jsem, že to utrhneme, ale v dalším střídání jsme dostali dva góly, to zápas změnilo," pověděl Vantuch.

Kašpařík věří, že bude "maso"

„Někdy nedáte gól z vyložené šance, někdy to tam napadá po tečích. Tady je malý kluziště, musíte to rvát do brány. Nepřestávali jsme věřit, že góly dáme, vyloženě štěstíčko na naší straně. Chvíli si musíme užít tento pocit a pak rychle zapomenout a připravit se na další dvě nesmírně těžká domácí utkání," varoval ještě na liberecké chodbě Kašpařík.

Budějovice srovnaly sérii na 1:1, další dvě klání jsou na programu na jihu Čech. Začíná se v pondělí. Před play-off klub vstoupil do vyřazovacích bojů s heslem: „To bude maso." Brankář Jakub Kovář má dokonce takto vyobrazenou helmu. V Liberci si hosté užili bílé peklo, teď razí před své fanoušky. Ti budou namlsaní poslední třetinou pod Ještědem.

„Samozřejmě to může něco znamenat, dostat pět gólů v jedné třetině doma, to o něčem svědčí, ale my nesmíme propadnout euforii, že to půjde samo. Liberec je výborný tým, ale může to být pro nás mírná výhoda," přiznal Kašpařík. A domácí kulisa? „Doufám, že diváci vytvoří stejně bouřlivé prostředí, jako bylo v Liberci. Aby bylo maso," usmál se třiatřicetiletý útočník.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články