Hlavní obsah

Sparta vydřela v nájezdech výhru nad Kometou, Plzeň porazila Zlín doma i podruhé

Praha

Hokejisté Sparty Praha vydřeli vítězství ve čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy nad Kometou Brno 3:2 po samostatných nájezdech. Pražané tak vyrovnali stav série na 1:1. Hráči Plzně naopak dokázali uspět i ve druhém domácím duelu, když si tentokrát poradili se Zlínem 5:1, a ujali se vedení v sérii 2:0 na zápasy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťan Petr Ton se raduje z gólu v samostatných nájezdech, který vstřelil brankáři Komety Sasu Hovimu a rozhodl.

Článek

Zápas mezi Brnem a Spartou na ledě vítěze Prezidentského poháru měl zcela totožný začátek jako úvodní střetnutí. Ve třetí minutě šla Kometa do vedení. Postaral se o to ve dvojnásobné přesilovce Kováčik, jehož střela od modré skončila v síti. Pražané vyrovnali o čtyři minuty později. Pacovského našel chytrou přihrávkou Ivan Rachůnek a mladík v dresu Sparty nezaváhal.

Pražané šli do vedení ve druhé části. Tenkrát se snažil najít přihrávkou Tona, puk se ale odrazil k Bližňákovi, který jednou rukou překonal Trvaje v bráně Komety. Ani tentokrát se však na vyrovnávací branku nečekalo dlouho. Po třech minutách srovnal z rychlého brejku Tomáš Svoboda.

Ve třetí třetině už se diváci v pražských Holešovicích gólu nedočkali a nedočkali se ho ani v následném prodloužení. Na samostatné nájezdy vystřídal v bráně Komety výborného Trvaje Hovi, který za svá záda propustil jediný pokus - střelce Tona, který však byl také jediným úspěšných exekutorem a zařídil tak sparťanům vyrovnávací bod v sérii.

Plzeň nastřílela Zlínu "bůra"

Plzeň se ve druhém utkání čtvrtfinálové série proti Zlínu ujala vedení v osmé minutě. Krátce po přesilové hře překvapil Sedláčka v bráně „Ševců" střelou z minimálního úhlu Havlíček. Druhou branku přidal ve 29. minutě Pletka, který se prosadil v přesilové hře 5:3. Hostům se podařilo zápas zdramatizovat na konci druhé třetiny, když srazil Honejskovu přihrávku za záda vlastního brankáře Marušák.

Plzeňané rozhodli o zisku druhého bodu v závěrečné třetině. V 51. minutě ujel Pitule a střelou příklepem Sedláčka překonal.  Na 4:1 zvýšil Johnson, od jehož zad se do brány odrazila střela Marušáka od modré čáry. Devět vteřin před koncem zápasu se podruhé prosadil Pletka, který uzavřel na konečných 5:1.

Litvínov porazil Slavii, Boleslav zvítězila nad Vary

Ani čtyři góly Zaťoviče nestačily hokejistům Karlových Varů k vítězství. Na ledě Mladé Boleslavi rozhodovaly za stavu 5:5 až samostatné nájezdy, v nichž rozhodl Loskot. Ve druhém duelu o udržení čekali diváci v Litvínově v utkání proti Slavii na gól celý zápas. O vítězi nakonec rozhodla trefa z prodloužení, o kterou se postaral Viktor Hübl. Poslední zůstává i po nedělních duelech Mladá Boleslav, která ztrácí na předposlední Litvínov stále tři body.

Hokejová Tipsport extraliga:
Čtvrtfinále ČP play-off, 2. zápasy
Sparta Praha - Kometa Brno 3:2 po sam. náj.on-line
Branky: 7. Pacovský, 28. Bližňák - 3. Kováčik, 31. Tomáš Svoboda. Stav série: 1:1.
Plzeň - Zlín 5:1on-line
Branky: 8. Havlíček, 29. Pletka, 51. Pitule, 54. Johnson, 60. Pletka - 39. Honejsek. Stav série: 2:0.
Skupina play-out, 4. zápasy
Mladá Boleslav - Karlovy Vary 6:5 po sam. náj.on-line
Branky: 4. Baldwin, 9. Balaštík, 33. Výborný, 37. Podkonický, 39. Mikulík, roz. náj. Loskot - 10. Zaťovič, 20. Zaťovič, 31. Zaťovič, 35. Zaťovič, 56. Sýkora.
Litvínov - Slavia Praha 1:0 po prodl.on-line
Branka: 64. V. Hübl.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Karlovy Vary 12 42 : 39 86
2 Slavia 12 30 : 27 85
3 Litvínov 12 32 : 35 84
4 Mladá Boleslav 12 34 : 37 75

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec