Hlavní obsah

Vydarený si za faul na Klimentu nezahraje tři zápasy

Praha

Českobudějovický obránce René Vydarený dostal od disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje za faul na libereckého útočníka Tomáše Klimentu v pátečním druhém čtvrtfinálovém utkání trest na tři zápasy. Slovenský zadák bude moci nastoupit nejdříve v eventuálním šestém utkání série, která je nyní vyrovnaná 1:1 na zápasy, či v případě postupu Mountfieldu do semifinále.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Nedvěd (vpravo) z Liberce a René Vydarený z Českých Budějovic.

Článek

Vydarený fauloval Klimentu v poslední minutě úvodní třetiny kolenem na útočné modré čáře a od sudích Martina Homoly a Vladimíra Šindlera inkasoval trest na dvě minuty. Disciplinární komise podle tiskové zprávy zařadila zákrok do kategorie pokus o úmyslné zranění.

Disciplinárka se v sobotu ve zkráceném řízení zabývala i dalšími dvěma fauly. Spoluhráč Vydareného Milan Gulaš ve stejném utkání ve 14. minutě dostal trest na pět minut a do konce zápasu za vražení na mantinel Michala Bulíře, což byl podle disciplinární komise dostatečný trest.

Z podnětu Vítkovic posuzovala disciplinárka souboj pardubického obránce Davida Havíře s útočníkem Janem Káňou v pátečním druhém čtvrtfinále, který sudí Martin Fraňo a Antonín Jeřábek nechali bez trestu. Disciplinární komise také neshledala důvody pro Havířovo potrestání.

Reklama

Související témata: