Hlavní obsah

Litvínov - Slavia 1:0 PPLitvínov porazil Slavii i pošesté v sezóně, tentokrát v prodloužení

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili i pošesté v sezoně Slavii, tentokráte v zápase 4. kola skupiny o udržení v extralize 1:0 v prodloužení. Utkání rozhodl v 64. minutě nejproduktivnější hráč Severočechů Viktor Hübl.

Článek

Hosté měli ihned po 34 vteřinách početní výhodu, ve které se ale gólově prosadit nedokázali. V největší šanci byl Micka, který ale trefil pouze dobře postaveného Volkeho. Verva hrála přesilovou hru v šesté minutě, ale naložila s ní prachbídně, vůbec se totiž nedostala do útočného pásma.

Domácí prověřili Kopřivu až v polovině úvodního třetiny, kdy Hübl našel zpoza branky Černého, který však zblízka skórovat nedokázal. Ve 14. minutě Hertl vystřelil a před Volkem doráželi Tomica s Krenželokem, ale ani jeden z nich se neprosadil.

Další šanci bíločervených měl Vondrka, který přebruslil laxního Hübla, ale tváří v tvář Volkemu selhal. Hosté byli i nadále při chuti, ale v koncovce byli marní. Žejdl nabíjel před branku Doležalovi, ale ani on ani jeho parťák z útoku Jelínek nedokázali přehodit ležícího litvínovského brankáře.

V prostřední části se oba týmy rozjížděly opět velmi pozvolně, první šanci si vytvořil až ve 24. minutě Hertl, který nejprve vypálil od modré, poté si sjel ještě k dorážce, ale z úhlu minul prázdnou branku. Domácí se osmělili o tři minuty později, kdy pálil třikrát v rychlém sledu Lukeš. Jeho nejslibnější pokus skončil na tyči.

Třetí třetina přinesla málo vzrušujících okamžiků a ty, co vznikly, by se daly napočítat na prstech jedné ruky. V 50. minutě našlápl na pravém křídle Černý, přebruslil hostujícího obránce, ale v zakončení ztroskotal na Kopřivovi. Na druhé straně po Růžičkově přihrávce Pospíšil zblízka bekhendem přehodil nejen Volkeho, ale také celou litvínovskou branku. V závěru třetiny se ještě domácí pokusili vytvořit si tlak, ale střely Lukeše a Jareše skončily mimo branku.

Muselo se tak prodlužovat. V nastavené pětiminutovce rozhodl po chybě v rozehrávce Slavie Hübl.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 4. kolo:
HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branka: 64. V. Hübl. Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:6, navíc Žejdl (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 3215.
Litvínov: Volke - Stříteský, Kubát, Černošek, Jareš, Brejčák, Kousalík, Gula, Skuhrovec - Černý, V. Hübl, F. Lukeš - Frolík, Hujsa, Ručinský - Majdan, Jenáček, Trávníček - Kubinčák, Gerhát, Laš. Trenéři: V. Jeřábek a V. Lukeš.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Valach, Kolařík, Šulc, Kuboš, J. Krejčík - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, P. Jelínek, Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata: