Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Karlovy Vary 6:5 SNGólové představení Zaťoviče na Mladou Boleslav nestačilo

Mladá Boleslav

Ani čtyři góly Martina Zaťoviče nepomohly hokejistům Karlových Varů k výhře na ledě Mladé Boleslavi v zápase 4. kola skupiny o udržení v extralize. Středočeši, kteří jsou i nadále v tabulce poslední, vyhráli 6:5 po samostatných nájezdech. Rozhodl Marek Loskot.

Článek

Domácí tým měl výborný vstup do utkání, který dokázal vyjádřit i gólově. Do vedení poslal Boleslav hned ve 4. minutě obránce Baldwin, který za záda gólmana Mensatora dorážel vyražený kotouč po předchozím neúspěšném Vrbatově pokusu. Na 2:0 zvyšoval v polovině úvodního dějství útočník Balaštík, který před hostujícím brankářem zužitkoval skvělou přihrávku Podkonického.

Inkasované branky do té doby nevýrazné hosty nabudil a ti dokázali ještě do konce třetiny stav utkání vyrovnat. O obě branky v síti domácího gólmana Hübla se postaral útočník Zaťovič. První kontaktní gól vstřelil po minutě od druhé branky domácích, poté využil první přesilovou hru hostů v utkání. Vyrovnávací branka padla 20 vteřin před koncem první třetiny.

Útočník hostů Zaťovič pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce ve svém gólovém představení. V polovině normální hrací doby dokonal svůj čistý hattrick, kterým poslal Vary do vedení. To ovšem netrvalo dlouho, neboť domácí tým dostal výhodu dvouminutové přesilové hry pěti proti třem, kterou sice nevyužil, ale hned po naskočení obou hostujících hříšníků na led, se dostal ke kotouči domácí kapitán Výborný a vyrovnal.

Zaťovič byl ale opět proti a po dalších dvou minutách poslal hosty znovu do vedení. Jeho střela z otočky byla výstavní a skončila v pravém horním rohu Hüblovy branky. Domácí tým ale nesložil zbraně a vzhledem k tomu, že v těchto fázích utkání se hrálo téměř bez obran, hrnul se v nájezdech na Mensatora. Zvýšená aktivita se vyplatila a do druhé sirény dokázali Boleslavští dvěma góly po sobě výsledek opět zvrátit na svou stranu. Šťastnými střelci byli Podkonický a Mikulík.

V závěrečné třetině se hrál neustále rychlý hokej, ale žádný ze střelců na obou stranách se nemohl dlouho prosadit. Nakonec se ze vstřelené a zároveň vyrovnávací branky radovali hosté. Útočník Sýkora poslal svou přesnou trefou utkání do prodloužení.

Nastavených pět minut sice šance především na domácí straně přineslo, ale rozhodující branku ne. Vítěze tak určily nájezdy, ve kterých se vedlo domácím. Rozhodl útočník Loskot, který předtím do hry vůbec nezasáhl.

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 6:5 po SN (2:2, 3:2, 0:1 - 0:0)
Branky: 4. Baldwin (Vrbata, Mikulík), 9. Balaštík (Podkonický, Goertzen), 33. D. Výborný (Vrbata, Tomas), 37. Podkonický (Vrbata, Mikulík), 39. Mikulík (Nouza, Vrbata), rozhodující nájezd Loskot - 10. Zaťovič (Kumstát), 20. Zaťovič (Gawriletz, Kumstát), 31. Zaťovič (Gawryletz, Pech), 35. Zaťovič (Kumstát, Pech), 56. T. Sýkora (Mocek, Kumstát). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Diváci: 2910.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Mozík, Čutta, Žabka, Chaloupka, Baldwin, Rýgl, od 41. navíc Beňovič - Bahenský, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Nouza, Vrbata, Mikulík - Pabiška, od 21. navíc Steiler, na nájezd Loskot. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Karlovy Vary: Mensator - Lučka, Mocek, Gawryletz, Prošek, Gründling, Gulaši - Dej, T. Sýkora, Skladaný - Kumstát, Pech, Zaťovič - Mikeska, T. Klíma, Kotrla, od 21. navíc Kuběna. Trenéři: Kýhos a Pešout.

Reklama