Hlavní obsah

Hokejisté Brna ztratili zraněné útočníky Němce a Holce

Brno

Vedení Komety Brno poslalo disciplinární komisi APK podnět k posouzení zákroku sparťana Troye Milama na Jakuba Svobodu z druhého vzájemného čtvrtfinále play off hokejové extraligy. V tvrdě vedeném utkání se americký hráč podle Brňanů provinil v polovině první třetiny, poté skončil na trestné lavici s dvouminutovým trestem za hrubost při potyčce ještě spolu s dalším sparťanem Yorickem Treillem a Janem Švrčkem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Obránce Sparty David Kočí naráží na mantinel útočníka Komety Miroslava Holce.

Článek

Oficiální protest v brněnském klubu naopak nevyvolal zákrok obránce Davida Kočího na Miroslava Holce, po kterém křídelní útočník hned v první minutě odstoupil. "I když šlo o zranění, nemůžeme protestovat. Byl (zákrok) v mezích pravidel," uvedl sportovní manažer Komety Pavel Zubíček.

Kometa s Holcem nemůže počítat ve středečním a čtvrtečním pokračování série, stejně tak s Vojtěchem Němcem, který vypadl ze sestavy už v úvodním duelu. Brnu se tak v zápasech na Spartě rozpadly dvě úderné řady, v neděli dohrávalo pouze se třemi útoky. Zda v tom bude pokračovat i na domácím ledě, kam se série přesouvá za stavu 1:1, trenér Zdeněk Venera neřekl.

"Uvidíme. Máme k dispozici juniory a také hráče z první ligy," řekl kouč po dnešním dopoledním tréninku, do kterého se zapojili i útočníci Ondřej Švaňhal a Petr Polodna z prvoligového Havlíčkova Brodu. "Ztratili jsme hráče, kteří dávají branky. Právě Němec při nedělních nájezdech chyběl. Nyní bude hodně záležet na délce série. Horší to bude, když se natáhne na sedm zápasů. Hodně sil ubírají i vyloučení," uvedl Venera.

Stav 1:1 na zápasy podle něj odpovídá průběhu obou utkání. "Sparta trefila v prvním zápase nějaké tyčky, přesto nevyhrála. Ve druhém utkání pro změnu (domácí brankář) Pöpperle chytil zázračně dorážku Divíška. Branka Tona v nájezdech byla také hodně šťastná," uvedl Venera.

Oba nadcházející zápasy v Kajot Areně jsou vyprodány. Za pouhé dvě hodiny zmizelo dnes dopoledne v předprodeji zbývajících zhruba 1600 vstupenek na oba hrací dny v Brně.

Reklama

Související témata: