Hlavní obsah

Vítkovice utekly hrobníkovi z lopaty a slaví výhru, uspěl i Liberec

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve třetím čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy nad Pardubicemi 3:2 po samostatných nájezdech a ujali se vedení v sérii 2:1 na zápasy. Ještě v poslední minutě třetí třetiny přitom prohrávali o gól. Vítězství slaví také hráči Liberce, kteří zvítězili na ledě Českých Budějovic 1:0 a taktéž se ujali vedení 2:1 v sérii hrané na čtyři vítězné duely.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z branky, kterou vstřelili pardubickému brankáři Martinu Růžičkovi.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice poprvé v sérii přivítaly hokejisty Pardubic na svém ledě a v 15. minutě rozjásali úvodní brankou 9 tisíc diváků. Burger poslal přihrávku zpoza branky na osamoceného Ujčíka, který překonal Růžičku v bráně Východočechů.

Hostům se podařil obrat, který v přesilových hrách režírovali Koukal se Starým. Už na začátku druhé části vyrazil Šindelář střelu Starého ke Koukalovi, jenž se prosadil střelou do horní části klece. Poprvé do vedení poslal pardubické Starý ve 43. minutě, když doklepl do odkryté klece šikovnou přihrávku od Koukala.

Vše už nasvědčovalo tomu, že se Východočeši ujmou vedení v sérii, když domácí odvolali na poslední minutu Šindeláře a vyslali do boje šest hráčů. A vyplatilo se. Sloboda nahodil puk, Štefanka deset vteřin před koncem zápasu vypálil a prostřelil gólmana mezi betony.

V následném prodloužení branka nepadla, a tak nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch v první sérii uspěli vítkovický Šedivý i hostující Bartek. Z dalších čtyř exekutorů se však radoval pouze Burger a Vítkovice se tak ujaly vedení v sérii 2:1 na zápasy.

Zápas mezi Budějovicemi a Libercem rozhodl jeden gól

V úvodních dvou zápasech mezi Libercem a Českými Budějovicemi padlo sedm, respektive deset branek. Po přestěhování na jih Čech se však střelecká muška obou týmů zabrzdila.

O vítězství Bílých Tygrů rozhodla jediná branka. Ve 35. minutě vystřelil na Kováře Špaček a českobudějovickému brankáři kotouč vypadl. Nejblíže stál Vantuch, který měl před sebou odkrytou bránu. Čisté konto vychytal gólman Severočechů Pinc, jenž tak výrazně pomohl k hubenému vítězství svého týmu.

Obě série pokračují v úterý.

Hokejová Česká pojišťovna play-off Tipsport extraliga, čtvrtfinále - 3. zápasy:
Vítkovice - Pardubice 3:2 po sam. náj.on-line
Branky: 15. Ujčík, 60. Štefanka, roz. náj. Burger - 21. Koukal, 43. Starý. Stav série 2:1.
Č. Budějovice - Liberec 0:1on-line
Branka: 36. Vantuch. Stav série: 1:2.

Reklama