Hlavní obsah

Už půjde do tuhého, uvědomuje si litvínovský gólman Volke

Litvínov

Tříbodový náskok před poslední Mladou Boleslaví. Taková je výchozí pozice hokejistů Litvínova pro pokračování skupiny o udržení v extralize. Právě tyto dva celky jsou na tom momentálně nejhůře a nejvíc se jich týká hrozba baráže o setrvání v nejvyšší soutěži. Hodně může napovědět páteční vzájemný zápas v Litvínově.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Litvínova Martin Volke před Michalem Brošem ze Sparty

Článek

„Uvědomujeme si, že už půjde do tuhého. Doufám, že nám psychicky pomůže dvoubodový zisk z utkání se Slavií, kdy se mi podařilo udržet čisté konto v základní hrací době i v prodloužení," uvažoval litvínovský brankář Martin Volke.

Při zranění ještě zkušenějšího brankářského kolegy Fraňka na něm leží velká tíha. „V kabině je nás pětadvacet a musíme držet při sobě. A hlavně chceme věřit, že sezónu doplácáme do zdárného konce. Případná baráž je velkým strašákem a nesmírně ošemetnou záležitostí. Ale někdo do ní z extraligy spadne, což je neúprosné," mínil litvínovský gólman.

Severočeši výrazně spoléhají na svého nejlepšího střelce Viktora Hübla, který dal v základní části extraligy 21gólů a ve skupině play-out přidal už další dva.

Chybí nám herní lehkost, říká Hübl

Svou trefou rozhodl minulý zápas se Slavií. „Četl jsem, že jsme tohoto soupeře v sezóně šestkrát porazili, ale teď to zase tolik neznamená. Hlavně se musíme soustředit na každý další zápas, abychom se vyvarovali vyloučených a nehráli v oslabení. Bohužel nám v současné době chybí herní lehkost," zamyslel se Hübl. „Nezbývá nám, než bojovat a vyhrávat třeba jen o gól. Uznávám, že nadcházející odveta s Boleslaví bude nesmírně klíčová. Potřebovali bychom soupeři odskočit na větší bodový rozdíl. Ale zároveň víme, že Středočeši cítí šanci, jak se k nám bodově přiblížit, nebo se na nás úplně dotáhnout," uvedl litvínovský střelec, jehož bratranec a brankář Jaroslav Hübl letos hostuje z Litvínova právě v Mladé Boleslavi.

Obránce Radim Skuhrovec podotkl, že Litvínov má boj o záchranu ve svých rukou. „Tím se ale nesmíme nechat ukolébat. Letošní play-out mocně připomíná play-off, když rozhoduje každý bod. Do toho se odrážejí i nervy, protože zápasy mají svůj náboj. Bohužel ale hokejová krása jde na úkor urputnosti stranou. Je to o osobním odhodlání. Věřím tomu, že máme mužstvo, abychom se herně i výsledkově zvedli," mínil zkušený bek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články