Hlavní obsah

Budějovice - Liberec 0:1Pinc za svá záda nepustil jediný puk, Liberec se ujal vedení v sérii

Hokejisté Českých Budějovic dnes prohráli na domácím ledě ve třetím čtvrtfinálovém zápase s Libercem 0:1. O výsledku rozhodl útočník Vantuch, jenž zaznamenal třetí gól v sérii. Liberec vede 2:1 na zápasy, další duel je na programu v Českých Budějovicích v úterý.

Foto: David Veis, ČTK

David Kuchejda z Českých Budějovic (vlevo) se snaží probít přes libereckého Marka Trončinského (uprostřed) k bráně, kterou hájí Marek Pinc.

Článek

Liberec v porovnání s minulým utkáním trochu pozměnil skladbu útočných formací. Severočechům chyběli Bulíř a Klimenta, kteří páteční duel nedokončili kvůli zraněním. Jihočechům zase chyběl potrestaný obránce Vydarený. Místo něho do zadních řad naskočil Kolarz.

České Budějovice působily prakticky celý zápas hodně nervózním dojmem. V úvodních dvou třetinách sice měly pětkrát výhodu početní převahy, ale vytvořily si v nich prakticky jen dvě větší příležitosti.

Nejprve ve 27. minutě Langhammer trefil tyč. V další početní výhodě se puk dostal ke Kašpaříkovi, jenž stál sám před Pincem, ale libereckého brankáře nedokázal překonat.

V tu chvíli už hosté vedli. Ve 35. minutě se po vhazování nejlépe zorientoval Špaček, přesně načasoval přihrávku na Vantucha, jenž snadno skóroval. Zaznamenal tak v sérii už třetí gól.

Ani ve třetí třetině si České Budějovic nevěděly s chytře hrajícím Libercem rady. V 53. minutě sice vystihl chybnou rozehrávku hostujících obránců Červený, ale on ani jeho spoluhráči Pince dnes nepřekonali.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávka: 35. Vantuch (Špaček). Rozhodčí: Husička, Jeřábek - Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 5358. Stav série: 1:2.
Liberec: Pinc - Trončinský, Bárta, Moravec, Výtisk, Čakajík, Roth, Holub - Bartovič, Nedvěd, Špaček - Bárta, Urban, Vantuch - Kudrna, Vak, Víšek - Bortňák, Kica, Ulrych. Trenéři: Kalous a Pešán.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Kolarz, Němeček, Mikuš - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Langhammer, Kotalík, Gulaš - Kuchejda, Mertl, Podlešák - Burian, Červený, Horna. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: