Hlavní obsah

Slavia vs. KHL. Dva lvi se mají prát o jednu klec a fanoušky

Praha

Těžký konkurent se rýsuje hokejové Slavii, která má ve znaku lva. Ta své zápasy hraje v obrovské O2 areně, kde není návštěvnost na extraligu ideální. Od nové sezóny se má o led navíc dělit se Lvem z Kontinentální ligy, který má doputovat z Popradu. Tvrdý boj o fanoušky a útok na jejich peněženky. S informací, že dojde ke stěhování, přišel v pondělí samotný šéf KHL Alexandr Medveděv. „S námi ještě nikdo do jednání nevstoupil, nevíme, co čekat,“ přiznal marketingový manažer Slavie Jan Kratochvíl.

Foto: Sport.cz

Koho bude snímat kamera při zápasech extraligy a KHL?

Článek

Lvi z Popradu odehráli premiérovou sezónu v Kontinentální lize. Do play-off se neprobojovali, ale nezklamali. Na domácí zápasy pod Tatry chodilo v průměru 4314 fanoušků. Přitom kapacita stadiónu byla pět tisíc. A to ve městě, kde žije 54 000 lidí.

Pražská O2 arena pro hokejové zápasy Slavie disponuje kapacitou 17 500 sedaček, v poslední základní části chodilo na výběr trenéra Vladimíra Růžičky v průměru 4492 diváků. A to průměr zvedly návštěvy z Brna, Sparty a Plzně. To vše ve městě, kde bydlí 1,3 miliónu obyvatel. Teď se do hlavního města valí další konkurent.

„Samozřejmě se o tom bavíme, ale je to věc O2 areny, my jsme v nájmu, ale nechceme přijít o naše práva. Jedním z největších technologických problémů jsou třeba reklamy. Nevím, jak se bude řešit přemalovávání reklam z extraligy na KHL," nadhazuje téma Kratochvíl.

Slavii přibude další sok a na obzoru je tuhá bitva o návštěvníky. V Praze Slavia a Sparta v extralize, Lev v Kontinentální lize. Své zájemce si vezme fotbal, další sporty, divadla, kina a jiná zábava. A to vše musí platit fanoušek z jedné peněženky, jednoho příjmu. Bude si tedy vybírat jen kvalitu a atraktivitu.

Nechceme hrát čtrnáct dní venku, říká Kratochvíl

„Rozumím, že přijdou fanoušci na zápas Petrohradu, ale co na další týmy? Z čeho budou generovat své fanoušky. My se Spartou víme, jak těžké je získat. Je jasné, že o část fanoušků přijdeme, bez atmosféry je obtížné hrát. Samozřejmě se bavíme i o cenách vstupného na Slavii," přiznal Kratochvíl.

Slavia dala na poslední domácí utkání v základní části vstupné za dvacet korun a přišlo přes osm tisíc diváků. I toto je nyní téma pro generalitu v Edenu, kde nyní hrají slávisté zápasy play-out. Nevrátí se tedy do stařičké haly v nadcházející sezóně?

„O Edenu se nebavíme, smlouva s Besportem do roku 2024 platí, ale budeme bojovat při jednáních před novou sezónou o podmínkách a především o termínové listině. Nechceme hrát pět zápasů doma a poté třeba čtrnáct dní venku," dodal Kratochvíl.

Jemu a dalším lidem na Slavii vyvstal další problém. V plánu je nejdříve zachránit klub v extralize, pak zachránit co nejvíce fanoušků.

Porovnání cen vstupenek
Slavia a základní část 2011/2012 v O2 areně
Ceny se pohybovaly od 100 do 260 korun
Lev Poprad a základní část KHL 2011/2012
Ceny se pohybovaly od 6 do 19 Eur, což je od 147 do 467 korun
(Částky jsou uvedeny bez permanentek a slev)

Reklama

Související témata: