Hlavní obsah

Liberci schází k semifinále jen jedna výhra, Pardubice srovnaly sérii

Hokejisté Liberce jsou už jen krůček od postupu do semifinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy. Bílí tygři vyhráli na ledě Českých Budějovic i podruhé a vedou ve čtvrtfinálové sérii 3:1 na zápasy. I ve druhém úterním souboji se radovali hosté, když Pardubice porazily Vítkovice 3:2 a vyrovnaly sérii.

Foto: David Veis, ČTK

Liberecký Jan Výtisk (vlevo) a Jakub Langhammer z Českých Budějovic

Článek

V pondělí stačil Liberci k výhře v Českých Budějovicích jediný gól, hrdina zápasu Marek Pinc však překvapivě pro druhý duel šanci nedostal a do branky nastoupil Tomáš Vošvrda. I on si ovšem vedl výborně, nakonec kapituloval jen jednou. Jeho spoluhráči v první třetině promarnili trestné střílení, při kterém neuspěl Urban.

První gól zápasu vstřelil v 36. minutě Nedvěd a pár vteřin po začátku třetí části šokoval Budvar arénu šikovnou tečí Urban. Domácí sice po dvou minutách snížili zásluhou Kašpaříka, ale jejich další šance zastavil výtečný Vošvrda. A to ještě Bartovič šest minut před koncem neproměnil druhé trestné střílení pro Liberec! Na konečných 3:1 upravil při power play Mountfieldu Nedvěd.

První utkání o tři góly, další dva už na nájezdy. Až poslední řešení muselo rozhodnout o vítězi. Tak zatím probíhala série mezi Pardubicemi a Vítkovicemi. A pokaždé v samostatných nájezdech uspěli hráči Vítkovic. Ti hráli čtvrtý zápas doma a krutě jim utekl začátek - Starý dostal Pardubice do vedení už po 28 vteřinách zápasu.

Stejný hráč ještě v deváté minutě dopřál hostům dvoubrankové vedení, Vítkovice se dostaly zpátky do hry v polovině zápasu. Pohl nejprve snížil a na konci druhé třetiny přišel vyrovnávací gól, když si pardubický Somík srazil puk do vlastní branky. Jenže jen za pár vteřin obránce Kočí propálil vše před sebou a vedení Pardubic už vydrželo až do konce zápasu.

Čtvrtfinále ČP play-off Tipsport extraligy:
Č. Budějovice - Liberec 1:3on-line
Branky: 43. Kašpařík - 36. a 59. Nedvěd, 41. Urban.
Stav série: 1:3
Vítkovice - Pardubice 2:3on-line
Branky: 30. Pohl, 39. Húževka - 1. a 9. Starý, 40. Kočí.
Stav série: 2:2

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice