Hlavní obsah

Hokejový adrenalin. Když srdce peláší rychlostí 200 tepů za minutu

Praha

Tepová frekvence mu létala jako splašený kůň. Při nedělním utkání hokejistů Sparty s Brnem měl Ivan Rachůnek na těle snímač tepu. Když seděl na střídačce a byl v klidu, na světelné kostce pod střechou mu tep ukazoval okolo 130. Za pár sekund bojoval u hrazení a číselná hodnota mu strmě vylétla na 180. Proč to vše? Sparta takto rozšířila kampaň - Tisíc příběhů, jedno srdce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ivan Rachůnek ze Sparty před bránou Komety Brno.

Článek
Fotogalerie

Nový koncept měření frekvence srdečního tepu se poprvé objevuje ve vyřazovacích bojích, které jsou plné emocí, adrenalinu a nervů na pochodu. A tep je toho důkazem. Z hráčů si snímače v neděli nasadili sparťanští útočníci Dominik Pacovský a Ivan Rachůnek. Na lavičce měl sporttester na hrudi asistent trenéra Patrik Martinec.

"Sporttester na sobě mívám často, takže mi to při zápase nevadilo. Přijde mi to jako zajímavý nápad a co jsem slyšel, lidi na to při utkání reagovali," okomentoval novinku Rachůnek.

Kampaně „Jsme Sparta" se přímo na stadiónu zúčastnili i samotní fanoušci, když během zápasu bubnovali do rytmu bijícího srdce. Jeden ze skalních příznivců s přezdívkou Hawaii pak měl, stejně jako hráči a trenér, připojený hrudní snímač a v jeden okamžik předvedl heroický výkon. Když ho kamera zabírala, jeho tep se vyšplhal až ke hranici 200 úderů za minutu.

"Kampaň tak díky tomuto netradičnímu zapojení fanoušků, hráčů i trenérů získá zcela nový, ojedinělý rozměr. Každý z těchto lidí, kteří sparťanskou komunitu vytváří, totiž bude moci ukázat, jak pro klub bije zrovna jeho srdce," říká Petr Lešek z Mather Activation, z firmy, která s nápadem na využití sporttesterů přišla.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články