Hlavní obsah

Mladí potřebují vojnu a tvrdý dril, řekl Jandač ke spolupráci Sparty s Litoměřicemi

LITOMĚŘICE

Hokejová pražská Sparta má před sebou vrchol letošní sezóny v extralize, ale už spřádá plány na tu příští. A pro ni si jako jeden z cílů stanovila úzkou spolupráci s prvoligovým HC Stadion Litoměřice. Proto představitelé holešovického klubu přijeli v úterý do Litoměřic, aby podepsali smlouvu se zástupci tamního hokeje. „Do Litoměřic pošleme minimálně šest hráčů z našeho širšího kádru," uvedl Petr Bříza, předseda představenstva HC Sparta.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Sparty Josef Jandač.

Článek

Společně s Břízou dorazili do severočeského města i hlavní trenér Sparty Josef Jandač s asistenty Richardem Žemličkou a Patrikem Martincem. „Podpis smlouvy bereme velmi vážně, proto jsme chtěli, aby u toho byli i koučové áčka. Rozhodně jejich cesta na sever Čech nenarušila týmovou přípravu ani koncentraci na play-off v Brně, kam se přesouváme. Vystupujeme jednotně, máme hráče i trenéry-profesionály," sdělil sparťanský předseda představenstva.

Bříza je zodpovědný za globální plnění smlouvy o vzájemné spolupráci. „Nechci proto spekulovat, které hráče jmenovitě do Litoměřic pošleme. Faktem je, že máme pod smlouvu dvanáct nebo třináct kmenových hokejistů ročníku 1990 a mladších a více než polovina z nich bude hrát za Litoměřice. Tím chceme šířit i dobré jméno Sparty, jejíž mladíci hráli první ligu už letos v různých klubech - Karpov, Husák, Novotný, Sedláček, Žálčík, Forman, Zacpálek a mnoho dalších. Věřím, že právě hráči s extraligovými ambicemi přinesou do Litoměřic kvalitu," naznačil pozitiva Bříza.

Bříza: Chceme, aby naši kluci byli vidět

Bříza ale potvrdil, že byl nespokojen s dosavadní spoluprací s Berounem. „Nové vedení tamního klubu nám stěžovalo záměry a dál už to nešlo. Nakupily se věcné problémy a kontakty Sparta-Beroun byly typickým příkladem nefunkčního vztahu, kdy jedna strana nedodržovala dohody.  Je to znát i na stavu berounského hokeje. Teď se ale prostě soustředíme na Litoměřice. Jsou naším partnerským týmem, ale nebereme ho jako naši farmu! Hlavní je, aby hráči Sparty byli v litoměřickém dresu vidět," konstatoval předseda představenstva.

Trenér Josef Jandač si od rýsující se spolupráce s Litoměřicemi hodně slibuje. „Naši mladí hráči potřebují pro svůj výkonnostní růst vojnu a tvrdý dril, což jim může poskytnout působení v Litoměřicích. Zajímá mě nejen tréninkový proces, ale i zázemí na stadionu i v jeho okolí.  Kluci tady budou mít vynikající ubytovací kapacity, rehabilitaci. Kéž by takových center bylo v našem hokeji víc," pravil kouč mužstva, které svými možnosti chce přispět k popularizaci hokeje v Litoměřicích.

Už teď se mohou příznivci v Litoměřicích těšit na kvalitní zážitky. Sparta totiž 24. a 26. srpna sehraje ve zdejší Kalich Areně zápasy European Trophy se švédskými kluby kluby HV 71 a Linköpingem.

Reklama

Související témata: