Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 2:3Hokejisté Pardubic vyrovnali ve Vítkovicích sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Starý 0 : 1
9. Starý 0 : 2
31. Pohl 1 : 2
39. Klimek 2 : 2
40. Kočí 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic po dvou porážkách na nájezdy ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání na vítkovickém ledě zabrali a vítězstvím 3:2 vyrovnali stav série. Domácí zlikvidovali dvougólovou ztrátu, ale na gól Václava Kočího z 39. minuty už odpověď nenašli. Dvě branky vítězů vstřelil Jan Starý. Pátý zápas se hraje na východě Čech v pátek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický Tomáš Kudělka (vlevo) se snaží zastavit Martina Barteka z Pardubic

Článek

Lépe Pardubičtí odstartovat snad ani nemohli. Že to s komplexem Šindelář, který v domácí brance znovu nahradil indisponovaného Málka, nebude tak horké, ukázal už ve 28. vteřině Starý. Po vítkovickém propadu ve středním pásmu šli hosté do přečíslení a Starý přesným švihem k tyčce otevřel skóre.

Zahajovací pětiminutovka patřila hostům, v jejichž sestavě se poprvé po dvou měsících objevil Američan Elkins. Vítkovice o sobě daly vědět v šesté minutě, kdy se Ujčík po vhazování protáhl před Růžičku, ale v pádu puk bekhendem poslal jen do tyče.

Pak přišla další gólová chvilka Starého, který v deváté minutě nachytal Šindeláře střelou z těžkého úhlu.

Vítkovice nemohly najít správný rytmus. Strapáč sice napnul síťku, ale jen z vnější strany, další snaha o tlak se rozmělnila ve vyloučeních.

Iniciativy se domácí chopili ve druhém dějství. Po dvou planých výhrůžkách Jana Káni a Klimka nabral rychlost ve středním pásmu Pohl a bekhendem ve 31. minutě už zavěsil.

Hosté znovu přidali a soupeře mačkali v útočném pásmu. Zohorna však zblízka Šindeláře nepokořil, a tak udeřily Vítkovice. Klimkovu střelu po brejku Růžička vyrazil, jenže jeho spoluhráč Somík kotouč bruslí smolně poslal do vlastní branky.

Gól těsně před pauzou měl být pro Pardubice ledovou sprchou, jenže hosté bleskově oplatili stejnou mincí. Už za 23 sekund skóroval bombou od modré čáry Kočí a ještě před přestávkou vrátil Východočechům vedení. I v třetí brance měl prsty Starý, který Kočímu přihrál.

Pardubice byly v třetí třetině lepší, ale znovu zahazovaly šance. Kousal v sólu ztroskotal na Šindelářovi, Bartek nastřelil tyčku a Somík opět jen vítkovického gólmana. Takřka došlo na pondělní závěr. I když domácí se nemohli dostat do zakončení, v 58. minutě po nenápadné střele Tomáš Káňa zazvonil na tyčku.

Domácí v závěru ještě sáhli ke krátké power play, ale vyjma jednoho závaru už Růžičku přímou střelou neohrozili.

HC Vítkovice Steel - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Pohl (Húževka), 39. Klimek - 1. Starý (Koukal, Píša), 9. Starý (Kolář I, Havíř), 40. V. Kočí (Starý). Rozhodčí: Hradil, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 8570. Stav série: 2:2.
Vítkovice: Šindelář - Punčochář, Kudělka, Ovčačík, Sedlák, Sloboda, Voráček - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Strapáč, Klimek - J. Sýkora, Štefanka, T. Káňa - Šedivý, Húževka, Walker (22. Hlinka). Trenéři: Trličík a Moták.
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Havíř, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Cetkovský, T. Zohorna, Rákos - Bartek, Elkins, Somík - Semorád, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: