Hlavní obsah

Budějovice - Liberec 1:3Liberec zvítězil v Českých Budějovicích i podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Nedvěd 0 : 1
41. Urban 0 : 2
43. Kašpařík 1 : 2
59. Nedvěd 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic dnes podlehli Liberci 1:3 a prohráli i druhý domácí zápas čtvrtfinálové série. Severočeši navíc neproměnili dvě trestná střílení. Dvěma góly a přihrávkou přispěl k výhře Petr Nedvěd. Bílí Tygři vedou v sérii, která pokračuje v pátek v Liberci, 3:1 na zápasy. Od postupu do semifinále je dělí jedno vítězství.

Foto: David Veis, ČTK

Liberecký Jan Výtisk (vlevo) a Jakub Langhammer z Českých Budějovic

Článek

Liberec udělal jednu zásadní změnu v sestavě. Přestože brankář Marek Pinc v pondělí neinkasoval, dnes zůstal pouze mezi náhradníky a útokům domácího celku čelil Tomáš Vošvrda.

České Budějovice začaly aktivně a hned v úvodu se tlačil do šance Horna, ale nedokázal důrazně zakončit. Největší příležitost první třetiny měl Liberec. Po chybné přihrávce Kotalíka se dostal do úniku Urban, domácí obránci jej přibrzdili jen pomocí faulu a rozhodčí nařídili trestné střílení. Urban ale blafákem do bekhendu Kováře nepřekonal.

České Budějovice se stejně jako prakticky celou sezonu trápily při hře v početní převaze. Ve 31. minutě měly dokonce 60 sekund výhodu přesilovky pěti proti třem. Ale dokázaly vyprodukovat jedinou střelu, kterou ani nemusel řešit Vošvrda, jelikož ránu zblokoval jeden z bránících hráčů.

Také proto se jako první z gólu radovali liberečtí hráči. Ve 36. minutě se po jednoduché akci prosadil nejproduktivnější hráč základní části extraligy Nedvěd. První formace Tygrů udeřila ještě jednou v úvodu třetí části. Tentokrát Nedvěd přihrával a Urban poslal svůj tým do dvougólového vedení.

To však nevydrželo hostům dlouho. O pár desítek vteřin později se na druhé straně prosadil Kašpařík. České Budějovice tak daly na domácím ledě Liberci gól až po téměř 103 minutách.

Definitivně mohl o výsledku rozhodnout Bartovič. V 54. minutě po Ptáčkově faulu měl liberecký útočník výhodu trestného střílení, ale Kovář jej i tentokrát zlikvidoval. To však nakonec hosty mrzet tolik nemuselo, v 59. minutě při power play Českých Budějovic vstřelil třetí gól Liberce Nedvěd.

HC Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 43. Kašpařík (Kranjc, Červený) - 36. P. Nedvěd (Bartovič, T. Urban), 41. T. Urban (P. Nedvěd, Bartovič), 59. P. Nedvěd (T. Urban, Čakajík). Rozhodčí: Minář, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:10, navíc Kuchejda - Ulrych a Bartovič oba 10 min. Bez Využití. Diváci: 5373. Stav série 1:3.
Č. Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Mikuš, Němeček, Kolarz - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Martynek - Kuchejda, Mertl, Burian - Podlešák, Červený, Horna. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Liberec: Vošvrda - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Roth, Moravec, Štich - T. Urban, P. Nedvěd, Bartovič - Bárta, Vantuch, Špaček - Kudrna, Vak, Víšek - Ulrych, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata: