Hlavní obsah

Bez Hamrlíka i Linharta Zlín krvácí v obraně

PRAHA

O dva klíčové obránce přišel hokejový Zlín. Osmatřicetiletý Martin Hamrlík není schopen hrát s velkou tržnou ranou ve tváři a o deset let mladší Tomáš Linhart dostal od disciplinárky za faul na plzeňského Mrňu v nedělním utkání série zákaz startu ve třech zápasech.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Tomáš Linhart (vpravo) dostal disciplinární trest

Článek

„V klíčových okamžicích sezóny se nám rozpadá sestava, ale musíme se i s takhle nepříznivou situací vyrovnat," tvrdí trenér Rostislav Vlach, jenž pozval z Hradce Králové Karlíčka, který má vyřízen střídavý start. „V nouzi by ještě mohl pomoci junior Valenta. Točit budeme asi sedm beků a nemyslím si, že bychom nedokázali Plzeň něčím překvapit," doplňuje Vlach, kterého mrzí ztráta nejzkušenějšího hráče.

Hamrlíka v Plzni nešťastně trefil puk a na ledě zůstalo hodně krve. „V obličeji má několik stehů i velkou zhmožděninu, k tomu výrazné problémy při dýchání. Sice už se může usmát, ale na doporučení lékařů musí zůstat minimálně týden bez hokeje," přibližuje Vlach, jehož k dalšímu vynucenému zásahu do sestavy přiměl úterní verdikt disciplinárky.

„Linhartův faul byl podle ní z kategorie píchnutí holí, proto ten dodatečný trest. Jenže na druhé straně komise zákrok plzeňského Frola na Lešku, po kterém náš centr přišel o část zubu, netrestala, neboť prý neshledala důvody k disciplinárnímu trestu," lituje zlínský kouč.

Reklama

Související témata: