Hlavní obsah

Venera: Ve Zlíně jsem poznal stejnou averzi vůči Brnu

Hned v prvním roce svého působení v Brně přivedl tým do kýženého play off a teď fanoušci s napětím očekávají, zda se kouči Zdeňku Venerovi povede s Kometou přejít ve čtvrtfinále i přes favorizované hokejisty Sparty. Na oba zápasy v moravské metropoli už je beznadějně vyprodáno.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Komety Brno Zdeněk Venera

Článek

Berete to tak, že jste si jednou výhrou v Praze vybudovali solidní pozici pro domácí pokračování série?

Přesně jak tvrdíte. Mohu si samozřejmě říkat, že jsme po triumfu v prvním utkání byli blízko vítězství i ve druhém. Tak jako se nejprve přiklonilo štěstíčko k nám, druhý den tomu bylo při nájezdech naopak. Oba zápasy mi ovšem přišly nebývale vyrovnané.

Očekáváte dnes a zítra od brněnských zápasů nějakou změnu?

Bude to opět urputný boj o každý puk. Nemyslím si, že by jeden nebo druhý tým měl herně nějak zvlášť navrch. Budou rozhodovat maličkosti, klidně i nějaký náhodný gól.

Nezmínil jste zatím značnou agresivitu, v níž vynikají zejména sparťané...

Mají na to silné a urostlé hokejisty. Zvýšená tvrdost k play off neodmyslitelně patří. Myslím si, že jsme se tomu ale postavili dobře a soupeři se v agresivitě vyrovnáme. Doma před našimi skvělými fanoušky budou kluci určitě ještě odvážnější. Na sparťanskou tvrdost jsme ovšem doplatili ztrátou dvou důležitých hráčů. Zranění útočníci Holec a Němec budou citelně chybět.

Dokážete je nahradit?

Věřím, že si nějak poradíme. V základní části tým zvládl řadu utkání i bez nich. Holec byl delší dobu zraněný a Němec strávil větší část sezóny v prvoligovém Havlíčkově Brodě, odkud jsme si teď vzali z hostování zpět Polodnu i Švaňhala.

Uvažujete třeba o tom, že byste nasadili do hry jen tři útočné formace?

Je to jedno z řešení. Určitě tak ale nelze odehrát celý zbytek série, únava se už totiž stupňuje.

Kvůli Milamovu zákroku na Jakuba Svobodu jste podali podnět k prošetření disciplinární komisi. Znáte verdikt?

Řeknu to diplomaticky. Bylo nám sděleno, že k žádnému porušení pravidel nedošlo. Podle našeho názoru si ovšem Milam vyšlápl na Svobodu až po odpískání, náš hráč to vůbec nečekal.

V souvislosti s tímto čtvrtfinále se opět začalo hovořit o značné rivalitě mezi Brnem a Prahou. Vnímáte to tak?

Pro každého hokejistu i trenéra jsou zápasy se Spartou mimořádně prestižní. Já v nich ale rozhodně nehledám žádnou válku měst. Možná i proto, že sám pocházím ze Zlína. Vzpomínám si z dřívějších let, že tam často panovala podobná averze pro změnu právě vůči Brnu.

Reklama

Související témata: