Hlavní obsah

Sparta vyhrála v Brně a otáčí sérii. Zlín vydřel první vítězství nad Plzní

Praha

Hokejisté Zlína slaví ve čtvrtfinále Česká pojišťovna Tipsport extraligy první výhru nad Plzní a snížili na domácím ledě stav série na 1:2. Berani tak proti Indiánům ukončili šňůru deseti porážek, když tentokrát jim k vítězství stačil jediný gól. Ve druhém utkání vyhrála pražská Sparta v Brně 5:2 a stav na zápasy otočila na 2:1 ve svůj prospěch.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu do sítě Komety ve třetím čtvrtfinále.

Článek
Fotogalerie

Plzni ve třetím čtvrtfinále nepomohl ani návrat kanonýra Tomáše Vlasáka a obránce Jaroslava Modrého. Taktickou vyčkávanou ukončil ve 26. minutě Ondřej Veselý, který si po Honejskově přihrávce povodil brankáře Svobodu a do odkryté brány vstřelil jediný gól zápasu.

Plzeň po inkasovaném gólu postupně ožívala a začínala mít, na rozdíl od první poloviny zápasu, navrch. Z tlaku a několika přesilových her ale vytěžila jen pár nastřelených tyčí. Ke gólu se nedopracovala a tak utrpěla v sérii první porážku.

V Brně se na duel se Spartou hodně těšili a ve vyprodané Kajot aréně byla od začátku hodně emotivní atmosféra. Euforii přiživil vedoucí gól Tomáše Svobody. Šanci na dvougólové vedení promarnil Erat, který nepřekonal brankáře Pöpperleho z trestného střílení.

Pak už měla zápas v rukou Sparta, která třemi góly v prostřední části hry prakticky rozhodla. Ve třetí třetině ještě přidala dvě trefy a zaslouženě vyhrála.

ČP play-off Tipsport extraliga, čtvrtfinále: 3. zápasy
Zlín - Plzeň 1:0on-line
Branky: 26. Veselý
Stav série: 1:2
Brno - Sparta 2:5on-line
Branky: 13. T. Svoboda, 48. Erat - 25. Foster, 33. Ton, 35. Sersen, 42. Bližňák, 57. Tenkrát
Stav série: 1:2

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec