Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 1:0Zlínu stačil k první čtvrtfinálové výhře na Plzní jediný gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Veselý 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v třetím čtvrtfinálovém utkání play off extraligy Plzeň 1:0 a snížili stav série na 1:2. Jediným střelcem zápasu byl ve 26. minutě Ondřej Veselý. Zlín se výhry nad západočeským celkem dočkal po šňůře deseti proher a druhou nulou ve vyřazovací části se o to zasloužil také brankář Luboš Horčička. Čtvrté utkání se hraje ve čtvrtek od 17:30 znovu ve Zlíně.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Petr Holík ze Zlína (vlevo) se snaží překonat plzeňského Adama Svobodu ve třetím čtvrtfinálovém duelu play-off.

Článek

Indiáni vytasili čtvrtfinálového žolíka v podobě Tomáše Vlasáka, který se po zranění v play-off poprvé objevil v sestavě a v opatrném úvodním dějství mu patřila první velká příležitost. Plzeňský technik si v osmé minutě šikovně prohodil obránce, ale zblízka už nedokázal ošálit i gólmana Horčičku, jenž se vrátil do branky poté, co předešlé čtyři zápasy dostával přednost Jakub Sedláček.

Přes zhuštěné střední pásmo se žádné ofenzívní rejdy oboustranně nekonaly. Hostům zavařil lajdáckou křížnou rozehrávkou Duda, ale jeho chybu napravil Svoboda. Blízko gólu byl v 11. minutě hostující Kovář, který nejprve pohořel na Horčičkovi a pak dorážkou trefil tyčku zlínské branky.

I kvůli absenci dvou stěžejních beků Hamrlíka s Linhartem odehráli Berani celé utkání na tři pětky a snad i proto jejich hra ve druhé části nabírala drajv. Domácí byli živější. Museli přečkat příležitost Johnsona, ale potom rozpoutali vřavu před plzeňskou brankou. Důras zlomil hůl, když se pokoušel snad z kroku doklepnout Míkovu ránu, pak ovšem Honejsek uvolnil Veselého, který si učebnicovou kličkou vychutnal Svobodu, zasunul puk do prázdné klece a domácí v sérii poprvé vedli.

Za úsilí ve druhé části mohl mít Zlín i komfortnější náskok. To by však Melenovský nesměl ve 33. minutě trefit bekhendem tyčku odkryté klece za ležícím Svobodu a hned z dorážky se netrefil ani Důras. Plzeňský gólman se vzápětí vyznamenal po sólu Veselého od modré čáry. Nakonec domácí mohli být rádi i za nejhubenější vedení; po Řezníčkově zaváhání jel ve 37. minutě sám na branku Vlasák, jenže přestřelil.

Plzeň, která v průběhu zápasu ztratila zraněného zadáka St. Pierra, rozehrála svou nejsvětlejší pasáž až v třetím dějství. Při vyloučení Lešky sevřeli domácí jako do svěráku; Kratěna nejdříve promáchl před brankou, pak bombou trefil břevno a nakonec i boční síťku.

Domácí nezměrnou obětavostí fotbalový výsledek ubránili. V závěru po zákroku Dvořáka na Matějíčka vzplály emoce, hosté se však o finiš připravili faulem Modrého a efekt nepřinesla ani kratičká hra bez brankáře.

PSG Zlín - HC Plzeň 1929 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 26. Veselý (Honejsek, Tesařík). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 6117. Stav série: 1:2.
Zlín: Horčička - Tesařík, Řezníček, Zámorský, Galvas, Míka, Matějíček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Holík, Leška, Köhler - Důras, Melenovský, Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Plzeň: A. Svoboda - Jeřábek, Modrý, Vykoukal, Kaberle, Marušák, Frolo, St. Pierre - Kratěna, Martin Straka, Vlasák - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský (32. Vostřák), Havlíček, Mrňa. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: