Hlavní obsah

Plzeň stáhla tříbrankové vedení Zlína, přesto padla v prodloužení, Brno vyrovnalo sérii se Spartou

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Zlína vedli ve čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy na vlastním ledě nad Plzní 4:1, přesto se nakonec prodlužovalo. V nastaveném čase rozhodl Leška gólem na 5:4 a Zlín tak vyrovnal sérii s Indiány na 2:2 na zápasy. I druhá série je vyrovnaná. Hráči Komety Brno zvítězili nad Spartou 3:1 a i tato čtvrtfinálová série je po čtyřech zápasech 2:2.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Hokejisté Zlína se radují po vítězném gólu Petra Lešky v utkání proti Plzni.

Článek

Nad Zlínem visela před zápasem významná hrozba. Kdyby totiž Vlachovi svěřenci ve čtvrtek neuspěli, do Plzně by Jihomoravané putovali s vědomím, že musejí oba zápasy na Západě Čech vyhrát, aby sérii alespoň prodloužili. Možná i proto na Indiány vlétli a po deseti minutách vedli o dva góly. Nejdříve se po Leškově asistenci prosadil v ideální střelecké pozici Holík a v deváté minutě Köhler dorazil do sítě puk, který po střele Galvase neudržel Svoboda.

Na začátku druhé třetiny sice snížil v přesilové hře Pletka, ale i nadále kralovali domácí. A to zejména Čajánek, který vstřelil v krátkém rozmezí dvě branky. Nejdříve se trefil Svobodovi ve 28. minutě mezi betony, aby o střídání později ránou od mantinelu vyhnal gólmana z klece.

Na Svobodovo místo nastoupil Mazanec a celý plzeňský tým se začal prát o nemožné. Ještě do konce druhé části se ale v přesilové hře prosadil navrátilec Vlasák a na rozdíl jediné branky snížil kapitán Straka. Velký návrat do zápasu zažili Indiáni čtyři minuty před koncem třetí třetiny, když na 4:4 vyrovnal Vykoukal. Vyrovnaný stav vydržel až do 60. minuty a zápas se tak prodlužoval. V tom dvacet vteřin před koncem využil Vlasákovo zaváhání Leška a překonal Mazance v bráně Západočechů.

Sparta druhý zápas v Brně prohrála

Kometa Brno sice ve středečním utkání prohrála na vlastním ledě se Spartou, ale i do třetice se Moravané radovali z úvodního gólu. Stejně jako ve čtvrtečním duelu. A dokonce potřetí se hráči Komety trefili ve třetí minutě zápasu. Hynek Zohorna se prohnal kolem Kasíka a bleskovou střelou překonal Pöpperleho poprvé.

Druhý gól přidali domácí ve 26. minutě. Čerstvý Sympaťák ligy Dlouhý profitoval z výborné práce Petrovického u mantinelu za bránou, dostal ideální přihrávku a poslal puk přesně do rohu brány. Sparta ve třetí třetině zápas zdramatizovala, když se trefil Jánský. Závěrečný tlak bez brankáře ale Pražané nedokázali zužitkovat. Naopak ještě jeden gól inkasovali, když se do prázdné klece trefil v poslední minutě Hruška.

ČP play-off Tipsport extraligy, 4. zápasy
Zlín - Plzeň 5:4 po prodlouženíon-line
Branky: 7. Holík, 9. Köhler, 28. Čajánek, 30. Čajánek, 70. Leška - 22. Pletka, 35. Vlasák, 38. Straka, 56. Vykoukal. Stav série: 2:2.
Brno - Sparta 3:1on-line
Branky: 3. Zohorna, 26. Dlouhý, 60. Hruška - 52. Jánský. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: