Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 5:4 PPZlín promarnil třígólové vedení, nakonec přece jenom sérii s Plzní vyrovnal

Zlín

Hokejisté Zlína porazili ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání play off Plzeň 5:4 v prodloužení a vyrovnali stav série na 2:2. Vítězný gól dal 19 vteřin před koncem nastavení Petr Leška, který potrestal Vlasákovu hrubku ve středním pásmu. Domácí měli výhru na dosah už v řádném čase, po třech využitých přesilovkách však promarnili náskok 4:1. Páté utkání se bude hrát v sobotu v 17:30 na západě Čech.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínští Bedřich Köhler (vzadu) a Petr Holík se radují z branky, kterou vstřelili za záda plzeňského Adama Svobody.

Článek

Západočeši vstoupili do druhé zlínské partie s větší vervou než ve středu, ale se svým úvodní tlakem narazili na pozorného Horčičku. S ním vygumoval hostující převahu Holík, který v sedmé minutě po zpětné Leškově přihrávce z první domácí šance vstřelil vedoucí gól.

A karta se obrátila. Zlínu narostla křídla, hosté začali faulovat a přesilovky byly ideální živnou půdou pro nápor Beranů. Hned první početní výhodu zužitkoval Köhler a po dvou minutách od úvodní trefy zdvojnásobil náskok Zlína. Ten se v sérii z přesilovky prosadil vůbec poprvé.

Plzeň si na gól na zlínské půdě ve čtvrtfinále musela počkat 82 minut. Horčičkovou kouzlo odčaroval také v přesile nekrytý Pletka, domácí však otěže nepustili ze svých rukou a enormním nasazením dále diktovali tempo hry.

Jejich procitnutí v přesilových hrách potvrdil ve 28. minutě trefou mezi betony Čajánek, který milimetrově přesným příklepem do levého horního růžku využil o dvě minuty později i třetí početní výhodu a vyštval na střídačku gólmana Svobodu, jehož nahradil Mazanec.

Plzeň si vybojoval prodloužení

Plzeň zápas nezabalila. Kouč Jelínek stáhl hru na tři formace, Vlasák snížil na 2:4 a Indiáni znovu pookřáli. Těžiště hry se přesunulo před Horčičku. Když po Dudově pasu zblízka v 38. minutě skóroval i Straka, rozhodnutý duel opět dostal nádech dramatu.

Domácí mohli utkání zlomit pátým gólem, když jim Plzeň otevřenou hrou nabídla prostor k brejkům, Veselý však orazítkoval horní tyčku a velkou možnost spálil Holík. Čtyři minuty před koncem normálního času tak hosté dovršili stíhací jízdu: Zlínští přišli o puk v rohu za vlastní brankou a Vykoukal zblízka bekhendem srovnal.

Moravanům v závěru došla šťáva. Plzeň vyvinula drtivý tlak a ve vzduchu visel pátý gól, jenže hosté promarnili dvouminutové obléhání v přesilovce a půl minuty před koncem Kratěna ve stoprocentní příležitosti nedokázal přehodit Horčičkův beton.

I v prodloužení působil aktivněji hostující tým, ale hrdinou se mohl stát zlínský Melenovský, který v 68. minutě sám před Mazancem zaváhal. Nájezdy se však nekonaly. Devatenáct sekund před koncem vyrobil obrovský kiks ve středním pásmu Vlasák a Leška se tváří v tvář Svobodovi nemýlil.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
PSG Zlín - HC Plzeň 1929 5:4 v prodloužení (2:0, 2:3, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Holík (Leška), 9. Köhler (Galvas, Leška), 28. Čajánek (Honejsek, Řezníček), 30. Čajánek (O. Veselý), 70. Leška - 22. Pletka (Jan Kovář, Duda), 35. Vlasák (Johnson), 38. Martin Straka (Duda), 56. Vykoukal (Duda). Rozhodčí: Hodek, Minář - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:10. Využití: 3:2. Diváci: 6378. Stav série: 2:2.
Zlín: Horčička - Tesařík, Řezníček, Zámorský, Galvas, Míka, Matějíček - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Holík, Leška, Köhler - Důras, Melenovský, Čech - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Plzeň: A. Svoboda (30. Mazanec) - Jeřábek, Modrý, Vykoukal, Kaberle, Frolo, Marušák, Dan Růžička - Kratěna, Martin Straka, Vlasák - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Petruška, Andrašovský, Havlíček - od 30. min. navíc Vostřák. Trenéři: Jelínek, Michal Straka a Razým.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec