Hlavní obsah

Plzeňský Vlasák se slzami v očích litoval chyby, sparťan Jánský vybízí k většímu nasazení

Zlín/Brno

Po čtyřech zápasech je srovnáno, čtyři týmy a každý má po dvou výhrách. Vyrovnaná čtvrtfinálová zápolení nabízí Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy. Ve čtvrtek Zlín podruhé doma přehrál Plzeň a stáhl sérii na 2:2. Brno zase přehrálo Spartu a Kometa se dotáhla na vítěze základní části. Tato čtyřka se o pátý bod v sériích popere v sobotu. Tentokrát v Plzni a v Praze.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínští Bedřich Köhler (vzadu) a Petr Holík se radují z branky, kterou vstřelili za záda plzeňského Adama Svobody.

Článek

Ve středu Ševci vyhráli jediným gólem zápasu, o čtyřiadvacet hodin později padlo v souboji branek devět, Indiáni prohráli 4:5 po prodloužení, ačkoli prohrávali už o tři góly. „Výborné utkání. Oba týmy předvedly skvělé výkony, jak nasazením, tak bojovností. Ve třetí třetině, kdy se hrál skvělý hokej, jsme to dotáhli. Domácí poté po naší fatální chybě na konci prodloužení dali gól a rozhodli," zhodnotil duel plzeňský asistent Milan Razým. A ona fatální chyba? Připsal si ji jeden z nejzkušenějších a lídrů týmu - Tomáš Vlasák chyboval při rozehrávce. Pár sekund před koncem nastaveného času rozhodl Petr Leška.

„Těžko se mi hledají slova. Když to řeknu sprostě, tak jsem to klukům posral. Chyba, která se mi stala poprvé. A hned v tak důležitém zápase. Moc se klukům i fanouškům omlouvám. Vystartoval proti mně hráč, chtěl jsem si to dát do bekhendu. V tom mi to skočilo nějak, převalilo se to přes hůl. A...strašně to bolí," popsal se slzami v očích kritický moment Vlasák na plzeňských klubových stránkách.

Hokej od podlahy, liboval si Čajánek

Jedni smutnili, druzí křepčili. Tak to bývá. Zlínští stáhli sérii z 0:2 na 2:2. „Hokej od podlahy, plno soubojů, hecování. Bylo krásné hrát před plným stadiónem, děkujeme fanouškům," byl nadšený Petr Čajánek.

Jednou Brno, dvakrát Sparta a opět Brno. Čtyři zápasy a stav série je srovnán. Doma Kometa napoprvé zaváhala, ve čtvrtek už ne. Hosté dali jediný gól, domácí tři. Dvě asistence si připsal Tomáš Divíšek, který v sedmi zápasech play-off nasbíral už deset bodů.

„Může se stát, že sérii prohrajeme. Ale musíme ji odehrát naplno. Nyní se cítíme dobře. Doma jsme jeden zápas ztratili, druhý ubojovali. Jedeme do Prahy, uvidíme, co se tam stane. Nejsme teď nijak nahoře, ale cítíme se mnohem lépe než včera, kdy jsme ten zápas opravdu odevzdali," řekl na klubových stránkách Divíšek.

„Snažíme se jít do zápasu nažhavení, ale Kometa více maká. Rozhodla už první třetina, celý zápas jsme se nedostali do tempa. Nebyl to náš den, opravdu to bylo špatné," sypal si po čtvrtku popel na hlavu sparťanský forvard Peter Jánský.

Reklama

Související témata: