Hlavní obsah

Policie zjišťuje, kdo zranil dívku po středečním zápase ve Zlíně

Zlín
Aktualizováno

Policie zjišťuje, jak se zranily jedenáctiletá dívka a její matka po skončení středečního utkání čtvrtfinále hokejové extraligy mezi Zlínem a Plzní. Přiklání se k tomu, že fanoušci při vycházení ze stadiónu narazili do ženy s dcerou, dívka dopadla na pult stánku a vyrazila si zub. Matka utrpěla odřeniny. Ani jedna přesně neví, jak se událost stala, podle policie šlo spíše o nešťastnou náhodu a nestalo se tak při bitce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Plzně prý zranili mladou dívku.

Článek

Napadení dívky odmítá také fanoušek Plzně Marek Matějček v prohlášení na internetových stránkách klubu (jeho celé vyjádření čtěte zde). Páteční vydání Zlínského deníku (ZD) uvedlo, že dívku, její matku i člena ochranky zřejmě zranili příznivci hostů. Policie se případem dále zabývá, bude zjišťovat svědectví pracovníků stadiónu.

Podle deníku se dívka s matkou zřejmě připletly do potyčky mezi plzeňskými fanoušky a pořadateli. Matějček však uvedl, že uviděl po zápase zraněnou dívku s její matkou a přivolal k nim policistu a lékaře. Otec dívky údajně prohlásil, že do jejich dcery narazil muž v černé bundě.

ZD informoval, že se odehrála potyčka mezi fanoušky hostujícího týmu a pořadateli. "Jeden z pořadatelů byl napadený, tak jsem to šel řešit. Situace se ale vyhrotila. Něco se nelíbí několika jednotlivcům a ti pak strhnou dav. Najednou prostě vyletěla z davu pěst a dostal jsem ránu do oka," řekl deníku údajně napadený člen ochranky. Jeho úraz skončil třemi stehy. Chování fanoušků podle něj způsobilo to, že jim pořadatelé zabavili petardy.

Plzeňští fanoušci si stěžují na chování ochranky

Fanoušci plzeňských Indiánů se hájí tím, že kdyby se k nim členové ochranky chovali slušně, žádné konflikty by nenastaly. "Často se chovají arogantně až agresivně, což se zase odráží na chování druhé strany. Osobně jsem nic neviděl. Nicméně, pokud se skutečně něco stalo té dívce a její matce, tak je mi to líto. Samozřejmě je to špatně. Určitě to ale nikdo neudělal schválně," řekl lídr plzeňského kotle Zdeněk Pavel.

Zklamané z údajně agresivního chování některých fandů bylo i vedení plzeňského týmu. Zlínský klub při čtvrtečním zápase zpřísnil bezpečnostní opatření. Plzeň oba zápasy ve Zlíně prohrála a série za stavu 2:2 pokračuje v sobotu na západě Čech. Ve Zlíně se bude znovu hrát v pondělí.

Reklama

Související témata: