Hlavní obsah

Liberec - Budějovice 3:1Nedvěd dvěma góly poslal Liberec do semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Nedvěd 1 : 0
26. Ptáček 1 : 1
29. Špaček 2 : 1
54. Nedvěd 3 : 1
Záznam online reportáže

Jirka G. NovákSport.cz

Letošní ročník hokejové extraligy má už prvního účastníka semifinále play off. Liberec porazil v pátém utkání na domácím ledě České Budějovice 3:1, celou sérii vyhrál 4:1 na zápasy, a může vyčkávat na dalšího soupeře v boji o finále. Hlavní hvězdou Bílých tygrů byl kapitán týmu Petr Nedvěd, jenž vstřelil dva góly, v brance tentokrát dostal příležitost Marek Pinc.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Petr Nedvěd překonává českobudějovického gólmana Jakuba Kováře.

Článek

Bílí tygři se do svého soupeře pořádně zakousli už od úvodních vteřin zápasu. Brankář hostů Kovář se měl co ohánět a když po jedné ze šancí vyrazil puk před volného Vantucha, mohl být rád, že jej zachránila tyčka. Ve třetí minutě už tolik štěstí neměl, Nedvěd projel po levé straně a švihem otevřel skóre.

Nápor domácího týmu zastavila tři vyloučení v řadě, ovšem českobudějovičtí hráči byli v přesilovkách naprosto zoufalí. Naopak mohli dvakrát sami inkasovat - nejprve Kováře nepřekonal Nedvěd po návratu z trestné lavice, poté mířil mimo Urban. V sedmnácté minutě zase netrefil odkrytou branku obránce Roth.

Vyrovnáno bylo v 26. minutě, kdy těsně po návratu vyloučeného Trončinského střílel přesně Ptáček. I další branka padla po návratu libereckého hráče z trestné lavice. Špaček vyjel, obral o puk budějovického obránce Nováka a nakonec byl pohotově u dorážky, po které domácí vedli 2:1. V 38. minutě se na Pince řítil osamocený Mertl, avšak liberecký gólman mezeru mezi betony zaklapl včas.

Další obrovskou šanci promarnil na začátku třetí třetiny Červený, jenž jel sám na Pince po špatném střídání Liberce. Trenér Mountfieldu Výborný stáhl hru na tři útoky a na ledě to bylo znát, hosté zmobilizovali zbytky svých sil. Jenže góly stříleli Bílí tygři. Šest minut před koncem napřáhl na modré Čakajík, Kovář puk vyrazil k najíždějícímu Nedvědovi, a proti jeho prudké dorážce neměl nárok.

V poslední minutě zápasu ještě hráli českobudějovičtí přesilovou hru, ale když Langhammer 21 vteřin před závěrečnou sirénou z dorážky trefil jen lapačku připraveného Pince, bylo jasno. A vítězné gesto libereckého gólmana mluvilo za vše.

Bílí Tygři Liberec - HC Mountfield 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Nedvěd (Vantuch), 29. Špaček (Urban, Nedvěd), 54. Nedvěd (Urban, Čakajík) - 26. Ptáček (Gulaš, Kotalík).
Liberec: Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Roth, Moravec, Štich, Holub - T. Urban, P. Nedvěd, Bartovič - Bárta, Vantuch, Špaček - Kudrna, Bulíř, Víšek - Ulrych, Kica, Bortňák. Trenéři: Kalous a Pešán.
Č. Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Mikuš, Němeček, Kolarz - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Martynek - Kuchejda, Sailer, Mertl - Podlešák, Červený, Horna. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Konečný stav série: 4:1.

Reklama

Související témata: