Hlavní obsah

Liberec prvním semifinalistou, Pardubice smetly Vítkovice a od postupu je dělí jediná výhra

Liberec/Pardubice
Aktualizováno

Prvního semifinalistu dnes poznala hokejová Tipsport extraliga. Stal se jím Liberec, který v pátém utkání série zdolal České Budějovice 3:1 a celkově tak vyhrál 4:1 na zápasy. Jedno vítězství dělí od postupu mezi elitní čtyřku Pardubice, které na svém ledě deklasovaly 6:0 Vítkovice. Hattrick si připsal Martin Bartek. Šestý zápas série je na programu v neděli v Ostravě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z postupu do semifinále.

Článek
Fotogalerie

Jako první proklouzl do semifinále Liberec, když v pátém utkání porazil České Budějovice 3:1 a v sérii tak celkově vyhrál 4:1. Severočechy už ve třetí minutě poslal do vedení přesilovkovým gólem kapitán Petr Nedvěd, ve 26. minutě ale srovnal Ptáček. Jenže už za necelé tři minuty vrátil domácím náskok Špaček. Vyrovnané utkání pak šest minut před koncem rozhodl svým druhým gólem v zápase Nedvěd.

Jednoznačný triumf Pardubic

Pardubice vydřely ve čtvrtém utkání série výhru na ledě Vítkovic, na kterou navázaly v domácím prostředí a Ostravany deklasovaly 6:0. Hrdinou duelu se stal slovenský útočník Martin Bartek, který zaznamenal hattrick a jednu asistenci. Brankář Martin Růžička vychytal čisté konto. Bartek nejprve v 11. minutě otevřel skóre, v závěru třetí části pak dal dvěma góly výsledku konečnou podobu.

Východočeši tak vedou 3:2 na zápasy a od postupu do semifinále je dělí jediné vítězství.

Ve skupině o udržení otočil Litvínov duel s Boleslaví

Pátým kolem pokračovala i skupina play-out. Velmi důležitý zápas se odehrál v Litvínově, kde domácí Chemici vydřeli vítězství 5:4 nad poslední Mladou Boleslaví a vzdálili se jí tak už na rozdíl šesti bodů. Středočeši přitom měli utkání výborně rozehrané, ještě patnáct minut před koncem třetí třetiny vedli o dvě branky, pak ale přišel obrat domácích.

Slavia porazila Karlovy Vary 4:3 a posunula se na desáté místo právě před Západočechy. Sešívaní si v první třetině vypracovali dvoubrankový náskok, ve 23. minutě přidali ještě jednu trefu, Energie ale nesložila zbraně a dvakrát dokázala snížit na rozdíl jediné branky. Vyrovnat ale ani přes tlak v poslední minutě nedokázala.

ČP play-off Tipsport extraliga
Pardubice - Vítkovice 6:0on-line
Branky: 11., 53. a 55. Bartek, 32. Elkins, 37. Kolář I., 41. Starý.
Stav série: 3:2
Liberec - České Budějovice 3:1on-line
Branky: 3. a 54. Nedvěd, 29. Špaček - 26. Ptáček.
Konečný stav série: 4:1
Zápasy play-out:
Litvínov - Mladá Boleslav 5:4on-line
Branky: 20. Brejčák, 37. Černošek, 46. Lukeš, 47. Jenáček, 55. Kubát - 10. Tomas, 22. Nouza, 36. a 39. Balaštík.
Slavia - Karlovy Vary 4:3on-line
Branky: 5. Doležal, 11. Šulc, 23. Jaškin, 46. Jelínek - 26. Gründling, 44. Gřegořek, 53. Pech.

Reklama