Hlavní obsah

Vedoucí Arsenal prohrál na hřišti Blackburnu

Už jen náskok dvou bodů má v čele ligové soutěže Arsenal, který nečekaně prohrál v Blackburnu 2:0, zatímco druhý Manchester United na hřišti Aston Villy vydřel nejtěsnější vítězství. Třetí Newcastle, který porazil Charlton 2:0, ztrácí na Arsenal pět bodů.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační snímek

Článek

Anglie, 30. kolo

Blackburn potvrdil, že se mu v této sezoně proti Arsenalu daří. V říjnu vyhrál na Highbury 2:1 a nyní doma získal nad favorizovaným soupeřem další tři body. V prvním poločase se trefil Duff, ve druhé půli zpečetil stav na 2:0 Tugay.

V boji o titul se udržel Newcastle, který zvítězil v Charltonu 2:0. V prvním poločase mu zajistil vedení z penalty Shearer a na začátku druhé půle zvýšil náskok Solano. Liverpool porazil Tottenham 3:2, o jeho góly se podělili Owen, Heskey a Gerard.

Itálie, 25. kolo

Inter Milán deklasoval Como 4:0 a dál ztrácí tři body na vedoucí Juventus, který doma porazil 3:0 Modenu.

Dva góly Interu vsítil Christian Vieri, který si vylepšil bilanci v sezoně už na 23 branek a vévodí tabulce střelců.

Čtyři branky nastříleli také hráči Parmy, kteří vyhráli ve Veroně nad Chievem a nevzdávají boj o čtvrté místo, zaručující účast v kvalifikaci o Ligu mistrů. Oba týmy dohrály zápas oslabeny - domácí přišli o Lannu a Parmě sudí vyloučil střelce prvního gólu Mutua.

Německo, 25. kolo

Bayern Mnichov zdolal další překážku na cestě za osmnáctým ligovým titulem, když zvítězil v Bochumi hladce 4:1. Gólmana Kahna připravil o čisté konto až v poslední minutě střídající Christiansen.

Obhájce titulu Dortmund vyhrál 2:0 nad Hannoverem, ale dál ztrácí na vedoucí Bayern 13 bodů. V boji o druhé místo zůstává Hamburk, který vyhrál 3:1 nad Schalke. Utkání se v jeho prospěch zlomilo poté, co soupeř přišel o vyloučeného Poulsena. Nerozhodný stav pak změnili v závěrečných minutách Takahara a svou druhou brankou Romeo. Schalke dohrálo zápas v devíti, neboť červenou kartu viděl ještě obránce Matellan.

Kaiserslautern zvítězil 3:1 v Chotěbuzi a zřejmě se již definitivně vymanil z krize a míří za záchranou mezi elitou.

Španělsko, 26. kolo

Gól Helguery v poslední minutě zajistil hráčům Realu Madrid těsné vítězství 1:0 nad Villarrealem a zároveň setrvání v čele ligy. O bod za Realem je San Sebastian, který ukončil sérii tří porážek na hřištích soupeřů vítězstvím 2:1 v Santanderu.

Do branky La Coruni se poprvé po úspěšném boji s rakovinou postavil Molina. Dvaatřicetiletý španělský internacionál se začal léčit loni v říjnu a teprve v lednu dostal od lékařů svolení k tréninku. Deportivo vyhrálo 2:0 nad Vallecanem. Skóre otevřel z penalty Nizozemec Makaay, který s dvaceti góly vede ligovou tabulku střelců.

Rusko, 1. kolo

Úspěšně zahájili cestu za obhajobou titulu hráči Lokomotivu Moskva, kteří zvítězili v Elistě 2:1. Nejvyšší výhru si na své konto připsali hráči CSKA Moskva, kteří porazili 4:0 nováčka z Kazaně.

Reklama