Hlavní obsah

Nedvěd: Na oslavy není čas, za pár dní musíme zase fárat!

Byl to především on, kdo byl hlavní postavou celé série. Petr Nedvěd v pěti zápasech čtvrtfinále proti Českým Budějovicím nastřílel pět branek, poslední dvě pak při posledním pátečním vítězství 3:1. Celou sérii vyhrál Liberec 4:1 na zápasy. "Celkový výsledek tomu ale neodpovídá. Všechny zápasy byly vyrovnané a nikdo druhého vyloženě nepřehrával," říká kapitán Bílých tygrů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Petr Nedvěd se raduje ze své branky Českým Budějovicím.

Článek

Hokejisté Budějovic říkali, že o sérii rozhodlo, že nemají v sestavě Petra Nedvěda. Co na to říkáte?

No to je od nich hezký (usmívá se)

Oproti loňsku bylo vidět, že tým už nehraje takový hurá hokej, ale snaží se předvádět soustředěný hokej...

S hokejem nahoru dolů se hrát nedá. V play-off, i když vedete o dva nebo tři góly, tak musíte pečlivě bránit. Minulou sezónu jsme takhle prohospodařili řadu zápasů.

Je ten tým trochu pokornější než před rokem?

Loni než jsme stačili zareagovat, že jsme v play-off, tak jsme se Slavií prohrávali 1:3 na zápasy. Pak jsme sice hráli vynikající hokej a dotáhli to do sedmého zápasu, ve kterém byli i lepší, ale hokejové štěstíčko se od nás asi po právu odvrátilo. Proto jsme si od začátku říkali, že to se letos nesmí stát.

Sérii jste vyhráli 4:1, to vypadá na jednoduchý vývoj...

Kdo na těch zápasech byl, tak viděl, že ten celkový výsledek tomu neodpovídá. Všechny zápasy byly vyrovnané a nikdo druhého vyloženě nepřehrával.

Co říkáte na to, jak se prosazují někteří mladší hráči, kteří předtím nebyli tolik vidět?

Pro nás je to vynikající zpráva. Jediná šance, jak postupovat dál a dál, je mít takovéhle "heroes", kteří najednou vyskočí a hrají skvěle. Michal Bulíř hrál fantasticky první zápas, ve kterém převyšoval všechny ostatní. Vantuch měl také skvělé zápasy, Urban hraje skvěle... Klobouk dolů před nimi.

Teď vás čeká čekání na soupeře a herní pauza...

Mně tyhle přestávky nevyhovují. Bylo to vidět už na začátku play-off, kdy moje výkony nebyly ideální.  Všechny série jsou dost vyrovnané, takže je budeme sledovat. Ale vybírat si nemůžeme a ani nechceme. Na lehkého soupeře nenarazíme.

Budete nějak slavit postup?

Teď možná máme důvod k oslavě, ale za pár dní musíme zpátky do práce - nasadit pracovní boty, montérky, nechat kravaty s oblekem doma a začít zase fárat! Připravit se na další kolo. Nemůžeme se nějak uchlácholit, že teď to půjde samo. Bude to zase hodně těžké.

Kterého soupeře byste si v semifinále přáli?

Nějakého, kterého bychom porazili (smích)

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín