Hlavní obsah

Rozhodly naše porážky doma, litovali hokejisté Českých Budějovic

Liberec

V základní části extraligy patřili hokejisté Českých Budějovic k těm nejúspěšnějším celkům s bilancí na domácím ledě. Jenže ve čtvrtfinále play off Mountfield krutě neuspěl proti Liberci, oba domácí duely prohrál, a po pěti zápasech série má po sezóně. Avizovaný slogan "bude to maso" se kterým budějovičtí do play off vstupovali, tak vyzněl do prázdna.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Petr Nedvěd překonává českobudějovického gólmana Jakuba Kováře.

Článek

"Hlavně mě mrzí, že jsme nedokázali vyhrát doma," litoval po pátém utkání čtvrtfinále kapitán Mountfieldu František Ptáček. Ten sice ve druhé třetině vyrovnával na 1:1, jenže to bylo příliš málo na zdramatizování vývoje utkání. "Nedávali jsme góly a to se pak vyhrává těžko," vykládal veterán jihočeské defenzívy.

"Liberečtí proměňovali šance, i když byli pod tlakem, a to je vždycky postavilo na nohy," uznal i trenér Českých Budějovic František Výborný, jemuž podobný střelec typu Petra Nedvěda v týmu chyběl. "Myslím, že v Liberci jsme odehráli dobré zápasy, ale doma jsme nedokázali vyhrát ani jednou a s tím pak na úspěch pomýšlet nemůžeme," dodal.

Výborný v poslední třetině zápasu zúžil sestavu svého týmu na tři útoky a mužstvo ožilo. Hosté si vytvářeli šance, ale na obrat už bylo pozdě. "Možná jsme mohli přidat na důrazu už za stavu 2:1, ale Liberec odehrál závěr zápasu perfektně takticky a k ničemu nás prakticky nepustil," tvrdil Ptáček.

Transparent fanoušků Liberce během 5. utkání play off
8.3.jsme maso rozemleli
12.3.jsme maso podusili
13.3.jsme maso uvařili
16.3.maso sežereme!
pozn.: České Budějovice vstupovaly do play off s heslem "bude to maso". Na to odpověděli fanoušci Liberce po svém - údaje v prvním sloupci značí datumy zápasů série, které Liberec vyhrál

Hostům jen pramálo dovolil také brankář vítězů Marek Pinc, jenž inkasoval pouze jednou. "Jsme rádi, že jsme to doma dokončili, protože do Budějovic už jsme jet nechtěli. Ale ten poslední krok byl opravdu nejtěžší," říkal po zápase hráč, jenž pá vteřin před koncem vystřihl oslavné gesto.

Při power play hostí jeden z hráčů soupeře trefil při dorážce puk jen do připravené Pincovy lapačky. Gólman vzápětí lapačku i s pukem vystrčil nahoru a ukazoval, že pánem situace jsou Bílí tygři a postup je už v jejich režii. "Měl jsem štěstí, že mě hráč trefil přímo do lapačky a tím gestem jsem chtěl poděkovat fanouškům, kteří nás ve všech zápasech skvěle povzbuzovali," tvrdil Pinc.

Střídání libereckých gólmanů? Bez komentáře 

"Po těch dvou domácích zápasech jsme si s klukama něco řekli a oba zápasy v Budějovicích odehráli perfektně. Tam se to myslím zlomilo a tady doma jsme je pak už dodělali. I když měli v týmu řadu dobrých střelců, tak jim to tam nepadalo," vykládal Marek Pinc, jenž dostal příležitost v brance před Vošvrdou, který pro změnu chytal předchozí utkání.

A jaký je tedy klíč v nasazování libereckých brankářů během play off? "Bez komentáře," odpověděl tajemně Marek Pinc.

Reklama

Související témata: