Hlavní obsah

Boleslav se zase přiblížila baráži. Těžká prohra, věděl Balaštík po kolapsu v Litvínově

Josef PešoutSport.czPrávo

Důležitý zápas ve skupině o udržení v extralize zvládli lépe hokejisté Litvínova, kteří třemi góly v řadě v posledních čtrnácti minutách otočili nepříznivý vývoj duelu s poslední Mladou Boleslaví. A v tabulce ji po vítězství 5:4 odskočili už na šestibodový rozdíl, což může být v boji o únik před baráží klíčový faktor. Vítězný gól vstřelil obránce Karel Kubát!

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník hokejistů Mladé Boleslavi Jaroslav Balaštík

Článek

Co proběhlo o druhé přestávce v litvínovské kabině? „Řekli jsme si, že to, co jsme dosud hráli, k bodům nepovede. A že musíme začít od zodpovědnosti, bojovnosti a dravostí jít do ofenzivy. Byly tam i emoce, ale ne do té míry, že bychom na sebe křičeli nebo po sobě něčím házeli. Chtěli jsme se vyburcovat, A zabralo to," líčil obránce Marek Černošek, který si připsal tři gólové asistence. „Měl jsem štěstí při přesilovkách, ale velký práce odvedli kluci před brankou soupeře. Snažili jsme se střílet ze všech pozic. Rozhodující gól padl tak, že se puk odrazil od boleslavského gólmana a Kubát uklidil kotouč do sítě," poznamenal zkušený bek.

A připomněl špatný začátek domácích. „Rychle jsme nasbírali čtyři oslabení. Bránili jsme jen s osmi nejzkušenějšími hráči a vůbec jsme se nedostali do tempa. Nakonec jsme si dokázali, že i skoro prohraný zápas se dá vyhrát. Z psychologického hlediska se nám dobře pojede v neděli do Varů, kde můžeme už lépe dýchat, protože ten náskok před Boleslaví není k zahození," dodal Černošek.

Naděje umírá poslední

Boleslavský útočník Jaroslav Balaštík dal dva góly. Nestačilo to ani na bod. „Šlo o hodně. O baráži se asi rozhodne mezi námi a Litvínovem a potřebovali jsme vyhrát. Zápas jsme přitom měli skvěle rozehraný, vedli jsme 3:1 a 4:2. Je to pro nás těžká prohra, moje branky jsou k ničemu," klopil zrak. „Litvínov nás zaskočil ve třetí třetině, šel tvrdě za vítězstvím. Zlomový byl gól domácích při jejich snížení na 3:4, po němž jsme ještě více znervózněli.  A soupeř může být spokojený, že nám bodově utekl v tabulce. Nezvládli jsme posledních patnáct minut, a nezbývá, než se z toho otřepat. Máme obavy, aby nás tenhle výsledek nakonec nemrzel. Ale naděje umírá poslední," mínil nejproduktivnější hráč Středočechů.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Karlovy Vary 12 42 : 39 86
2 Slavia 12 30 : 27 85
3 Litvínov 12 32 : 35 84
4 Mladá Boleslav 12 34 : 37 75

Reklama

Související témata: